Strijd op de Schie

In het eerste blok mochten de sjaarsen proberen het debacle van vorig jaar goed te maken. Na een EJLWDWLB in 2006 wist Licht ’07 geen nieuw lustrum in te zetten. Zij werden derde. De huidige eerstejaarsacht wist duidelijk niet meer wat ze nu moesten doen: een nieuw lustrum beginnen? Of toch maar 3e worden en daarna de Head&Heineken aanvegen? Er werd gekozen voor een middenweg: een tweede plaats, dicht genoeg op de nummer 1 om het op een klokfout te houden. Hiermee hielden zij de weg open om over drie weken gekroond te worden tot Koningen van de Amstel en het klassement te winnen. In het verleden is immers gebleken dat het winnen van de winterwedstrijden niet leidt tot het winnen van het klassement.

Wat verder zaterdag opviel was het feit dat Phocas een nieuwe pakjesleverancier heeft (geel blijft niet kunnen), Skadi hele lelijke lustrumpakjes heeft en dat meneer Hamburger zich wederom liet verslaan door een lichte pik. Verder werd er geroeid in de lichte viermet en tweezonder.

Wat ons op bij de zondag brengt. Wederom een stralende dag zonder ijs, waarbij de complimenten aan de organisatie moeten worden overgebracht. “Wil de eigenaar van de Ferarri Enzo met kenteken PO-RN-……”. Het roeien in de viertjes leverde een etentje en wat bier op, maar geen blik. 

Om 16.00 was het tijd voor het laatste blok. In een Proteusboot met Lagapalen verschenen Jan en Sean aan de start. Twee kilometer was genoeg om bij het veld te komen. En toen werd er ook aan het meefietsende publiek gedacht. In plaats van er-op en er-over, voltrok zich een keiharde strijd voor de ogen van de vele Proteërs en Lagaaiers, 3 kilometer lang roeide het veld als een harmonica in elkaar en uit elkaar. Leuk om te zien en omdat iedereen wist dat Proteus/Laga als laatst was gestart, wist iedereen dat het eerste blik van 2008 een feit zou zijn!

Reacties