Gevraagd: Nereid

Eigenlijk was de samenstelling van de Lichte vier voor Peking voor velen geen verrassing, bij gebrek aan vier Nereiden kreeg Arnoud ook een plekje in de vier (& 6:11,4 kun je ook echt niet omheen). Roeland is helaas (voorlopig) uitgeselecteerd, hier z'n reactie in de Provinciale Zeeuwsche Courant:

 

De zes overgebleven kandidaten hadden zaterdag een persoonlijk gesprek met bondscoach Susannah Chayes.

Wat kreeg jij precies te horen?

"Ze zei dat ze helaas moest vertellen dat ik er niet bij zit. Dat ze aan twee anderen op bakboord de voorkeur geeft: Gerard van der Linden en Marshall Godschalk. Ze bekende wel dat ik momenteel nog sneller ben dan Marschall, maar ze verwacht dat hij in augustus, als de Olympische Spelen zijn, beter is dan ik."

Dat betekent dus dat de bondscoach denkt dat Godschalk flink vooruit gaat en dat jij al zowat aan je top zit?

"Ja, ik zie dit als een gebrek aan vertrouwen in mijn roeien. Natuurlijk heb ik rekening gehouden met het feit dat ik er niet bij zou zitten, maar ik had nooit verwacht dat het op deze manier zou gaan. Er zijn nooit seatraces geweest, waarbij zijn en mijn tijden met elkaar vergeleken zijn. Ik snap dat niet. Ik denk dat ze bang was voor de resultaten."

En nu? Is je olympische droom voorbij?

"Voor even wel ja. Dit is een flinke klap. Maar de bondscoach kan nog op haar beslissing terugkomen. Ze heeft ook gezegd dat ze dat zal doen als de lichte vier slecht presteert in komende wereldbekerwedstrijden. Ik ga nu zelf die serie wedstrijden doen in lichte twee, samen met Paul Drewes, die ook afgevallen is."

Maar je kans op Peking is nu wel bijzonder klein.

"Nou, dat hoeft niet zo te zijn. Vorig jaar viel ik aanvankelijk ook buiten de ploeg. Maar na de tweede wereldbekerwedstrijd keerde ik terug in de boot. Waarom zou dat nu niet kunnen? Ik weet zeker dat ik de boot sneller kan maken. Ik voel me dit jaar namelijk sterker dan ooit. Mijn grootste angst is nu dat de bondscoach later dit jaar inderdaad gaat wisselen en dat ze dan nog steeds niet voor mij kiest."

 

Reacties