Head of the River Amstel

De van Nelle licht/zwaar combi acht had een goede indruk gemaakt op de H4K. Ze hebben de opeenvolging van superresultaten helaas niet door kunnen treken naar de HEAD. Of dit lag aan de afwezigheid van een van onze lichte helden, laten we in het midden. Met de 6e plaats in het 3eDivH8+ veld hoeven ze zich niet te schamen. Gezien de omstandigheden een prima resultaat!

 
Ondanks dat de traditie van afgelopen jaar niet herhaald was op de H4K, gingen de eerstejaars welzeker voor de winst op de HEAD. Na het zien van de prachtige plastic beker gewonnen vorig jaar, was op het mentale gebied niets meer te verliezen. Helaas lukte het de jongens niet de powerhalen van de trainingen op te zoeken, waardoor de baanhaal net wat tekort kwam. Resultaat: een prima constante race met een 5e tijd. Hiermee zijn er weer de nodige punten verzameld voor die felbegeerde en te verdedigen titel, “Best Freshmen’s Eight”.

 
Tegen het einde van de dag was het nog tijd voor het hoofdnummer, de 1eDivLH8+. Ondanks tegenstander afschrikkende resultaten vorige week, was er toch nog een aardig veld. 1eDivLH8+ Njord, Gyas en Nereus/Okeanos durfden in tegenstelling tot Argo/Nereus wel aan de start te verschijnen. Na het kanonschot ging de bloedstollende race van start. Ondanks een degelijke baanhaal kwam de “blonde leeuwen” combi startend achter de MGL acht vrij snel oplopen. Tot voor Willem III kon de Nereus/Okeanos combi voorgebleven worden. Hierna moest de Lichte toch zijn meerdere erkennen. Toch verviel de baanhaal niet en werd Njord vrij snel bijgehaald. Na een aantal vergeefse inhaalpogingen in het bochtige deel van de Amstel, bood het laatste rechte stuk genoeg ruimte en werd er aan Njord voorbij gestoven. Mede dankzij strak stuurwerk van Simone een 2e plek als resultaat.

 
Al met al een aardige afsluiting van het langebaanseizoen. Vanaf vandaag worden de langebaan halen omgeruild voor de kortebaan haal. Komende weken zal er verslag volgen van onze “Road To The Boekel de Neree Regatta” op 19 en 20 april.

Reacties