Heineken Roei-vierkamp [voorbeschouwing]

Eerstejaarslicht is de eerste ploeg die dit weekend zo snel mogelijk naar de finish bij Nereus gaat roeien.  De heren zijn vastberaden te laten zien dat de tweede plek op de WinterWedstrijden geen toevalstreffer was en de de concurrentie op grote achterstand te zetten. De ploeg die een nieuw PEEJLWDWW-lustrum op 38 honderdsten wist te voorkomen start 40 seconden na onze heren, 20 seconden voor hun start Skoll die op de WW goed waren voor een 5e plaats op 6 seconden. Als er dus boten ingehaald gaan worden weten we haast zeker dat ze bovenin mee zullen doen.

{mosimage}

Middengroep Licht is ook ruim vertegenwoordigd, in maar liefst twee achten. Ten eerste is er de van Nelle acht (half zwaar), MGL en MGZ hebben de handen ineen geslagen met als resultaat zware en ritmische klappen. Hiermee zullen de 4 lichte pikken met hun zware vriendjes de 3e divisie bestormen waar ze, met hulp van onorthodoxe trainingsmethoden, de andere ploegen de stuipen op het lijf zullen jagen. 

In de aanloop moesten allerlei obstakels (o.a. heel veel hamburgers met mayo, zout water en een gebrek aan boten, kortom: het MGL-verneukplan) worden overwonnen, maar a.s. zaterdag zullen er acht lichte pikken de eer van de Proteus Licht hooghouden. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door onze buren, Laga. Naast het mogen gebruiken van de Accenture, is afgelopen zondag ook een toptraining gevaren waarin het dankzij uitvoerig regelwerk mogelijk was om tegen de eerstejaarsdames en de dames club dubbelvier te sparren. Hiermee is voldoende zelfvertrouwen getankt om komend weekend op de Amstel hard te gaan varen!

De heeren starten op zaterdag om 1700 allen in het 5e blok. Het spits zal worden afgebeten door EJL. Zij starten als 8e in hun veld en roeien de 250m tegen de nummer 7 (Skoll). De Van Nelle acht start (evenals de Lichte 1e divisie acht) als eerste in haar veld, en mag de 250 alleen en aan stuurboordzijde afleggen.

Andere ploegen die nog wel de moeite waard kunnen zijn om voor naar Amsterdam af te reizen zijn de HVF8+, waarin onder andere Harry Kolk Proteus-Eretes vertegenwoordigd, de Oude Acht gevormd door DBZ (uitkomend in de 2e divisie) en natuurlijk de Holland Acht IV.

Reacties