Heineken Roeivierkamp

De “van Nelle” acht had de pech om niet te mogen inwegen op Heineken. Zij hadden dat aan zien komen en hadden daarom een avondje in de pizzahut doorgebracht. Het heeft ze helaas niet de overwinning bezorgd, maar wel een hoop goede herinneringen als ze zagen hoe de andere twee achten de weegschaal op en af liepen. Zoals ook al op de winterwedstrijden stond de lichte acht met “zo min mogelijk” kleding op de weegschaal. Na een overdreven interessant interview door een vriendelijke meneer met veel verstand van zaken waren ook zij klaar voor het roeigedeelte van de wedstrijd.

Eerstejaarslicht wilde graag het gemis van een winterwedstrijdenblik goedmaken op de Amstel. Helaas zorgde een slecht begin van de 2500 voor een 9e klassering op die afstand. Een eerste plaats op de 250m maakte wat goed, zodat ze als 5e hun zaterdagavondactiviteiten konden volbrengen.

De van Nelle acht wist twee degelijke races neer te zetten wat resulteerde in een 3e en 2e plaats. Geen blik, maar ook niets om je voor te schamen. De lichte acht wist in de L1e divisie tweemaal Oxford achter zich te houden, maar Nereus/Okeanos was net een tandje te sterk. Wel waren flink wat ploegen onder de indruk van de trainingshaal en trucjes van deze acht.

Zondag de kans om de behoorlijke resultaten om te zetten naar superresultaten. Helaas is dat niet gelukt. Weer werd redelijk meegevaren maar geen blikken. Tussendoor nog even langs een droger in Amsterdam geweest, want het weer was niet ideaal. Of waren het de backsplashes? De 5k bracht bij de MGL achten goede races maar wederom geen blik. De eerstejaars hadden wat meer moeite met deze langere afstand.

Echter, er wordt weer een volle week doorgetraind, want de Head, daar gaat het om en Proteus wint wel degelijk de Head van 2008!


Reacties