Pizza (vezelarm)

Meng de 200gr bloem met het ei en 1dl melk (water kan ook) tot een kleverige substantie. Blijf dit geheel kneden tot er sprake is van een stevige massa in de vorm van een bal. Maak er vervolgens een ronde bodem van mbv een deegroller. Smeer naar eigen inzicht de bodem met tomatenpuree in en bedek deze met een hoeveelheid geraspte kaas. Vervolgens kun je lekker creatief aan de slag met het beleg. Alles kan zolang het vezelloos/ -arm is. Ananas is een optie (1gr voedingsvezel per 100gr), kip eroverheen is ook een aanrader. Maak er wat moois van!

 In principe is het geheel nu klaar en hoeft het alleen nog circa 12 min in een oven op 200 graden te worden verwarmd. En voila, een overheerlijke ovenverse pizza!

 TIP: een kleine hoeveelheid olijfolie over de pizza heen schenken geeft het geheel een extra lekkere smaak!

Reacties