Winst op Varsity

Na een close finish op de WW, bleken de vooruitzichten al goed. Weliswaar geen winst, maar  er zou dan, net zoals EJL07 al deed geheerst worden op zowel de Head en Heineken. Niets bleek minder waar, want dat gebeurde niet.

Er werd van tactiek veranderd; er kwam weer een bakboordslag. 
Na een goede voorwedstrijd met veel chaos aan de start was de finale binnen door als eerste over de streep te komen.

De finale was echter een verhaal apart. EJL bleek namelijk niet heel hard te kunnen starten, en lag dan ook de eerste 400 meter laatste. Nereus wist echter een grote voorsprong te pakken op de rest van het veld. Gelukkig begon het bij EJL te lopen en gingen ze 2 boten bij de 500 meter voorbij.  Na weer behoorlijk te hebben aangezet lag EJL zelfs 2e op de 1000 meterlijn maar wel met 2,5 seconden achterstand op Nereus. Na 1500 meter was dit verschil echter teruggebracht tot 1 seconde, en op de 1750 brak Nereus defenitief; er werd nog een bootlengte gepakt, en met een kanonschot gleed de Oud Proteus over de finish. Eerste blik is een feit, en zo ook de eerste plek in het E&Y-klassement.  Daarnaast heeft Proteus Licht er weer een stel Nieuwelingen bij!

Uitslagen

Volledig verslag

Reacties