Alwin weer naar Henley?

Toen werd hij tweede met broer Ivo in hetzelfde nummer, achter de Britse nationale 2x. Dit zou zijn derde Henley worden, eerder ging hij in de skiff onder begeleiding van Niels Boender, de latere CW, de tweede keer was in 2005 in de dubbeltwee. Het is trouwens nog niet zeker dat ze gaan. de spreekwoordelijke kogel is door de spreekwoordelijke kerk: ze gaan! hoera! en hup natuurlijk.

Overigens zijn de zware mannen van MGZ ook weer aan het trainen in de acht om een mooi toernooi te varen in Henley-on-Thames.

Beetje geschiedenis: De grootste prestatie op Henley (en wellicht van heel Proteus-Eretes) is het winnen van de Diamonds Scull door Merlin Vervoorn op weg naar de spelen. Helaas kon hij deze prestatie niet herhalen op de spelen omdat hij vanwege een rugblessure het roeien vaarwel moest zeggen. Later gingen er zware achten. Een daarvan werd zelfs in een gloednieuwe acht van Breda tweede in een volledig Nederlandse finale.  Dat jaar startte ook onze lichte vierzonder met aan boord Jeroen, Tom, Arnoud en Ewoud Brogt. Er ging nog een keer een MGZ-acht die last-minute ivm blessures en vakken aangevuld werd met twee Lagaaiers en verdienstelijk voer, ze werden uitgeschakeld (in de halve finales?) door de latere winnaars. Ook Bibi is een keer in de skiff gegaan. Ongetwijfeld zijn er nog meer ploegen gestart op een van de mooiste toernooien ter wereld, de Henley Royal Regatta, dat je eigenlijk gewoon eens meegemaakt moet hebben. Zodra ze daar een weegschaal uitvinden, hebben we er met MGL ook iets te zoeken. Tot die tijd kunnen we:

a] doortrainen totdat we extreem goed zijn

b] ieder jaar kwijlen bij de foto's en verhalen van zij die er wel waren

c] beide

 

Reacties