Kaisersmarrn

Benodigdheden:

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 eieren
  • 125g Bloem
  • 350ml Melk
  • 0 tot 30g rozijnen

Splits de eieren en klop de dooiers dik en schuimig met suiker/vanillesuiker (eventueel zout). Voeg om en om melk en bloem toe en klop tot een glad beslag.
Roer de rozijnen erdoor (Let op rozijnen zijn erg vezelrijk 7g/100g) (tip: je kan ze laten weken in rum!)
Sla de eiwitten stijf en roer die er voorzichtig doorheen. Bak van het beslag een hele dikke pannenkoek (kwart van beslag) goudbruin van onderen; omdraaien en weer goudbruin bakken. Snij vervolgens de pannenkoek op ruige wijze in ongelijke stukken..
Serveer de Kaisersmarrn met veel poedersuiker (en appelmoes voor de niet-vezellozen)

Eet smakelijk

Reacties