overige vlootveranderingen

Er is nu als volgt in geschoven:

 OJL heeft de nieuwste, fijnste en beste speeltjes, terecht. niet van de bond, maar van Proteus-Eretes omdat onze vloot zo lekker up-to-date is: de 'Klasse Apart' voor roeland en paul en sinds kort 'de Beuk' voor arnoud en zijn buddies. In ruil voor 'de Beuk' hebben we van de bond de 'Amalia', vernoemd naar onze jonge koninklijke telg, gekregen waarin onze OJD nu heel hard rondroeien, samen met freûle Siegelaar. Alwin gebruikt de 'Judith van Os' de nieuwste lichte skiff en een dubbeltwee van Skoll.

Daarmee kon de MGL4- doorschuiven naar 'de Kandelaar' een nog nieuwere en fijnere boot dan de 'Mark van Meel' die ze eerst hadden. Erik is, met dank aan Bibi, verhuisd van zijn onderzeeertje 'In 't VerSchiet' naar 'Le Vieillard' een iets zwaarder model. De 2- was onlangs, met dank aan de buren, ge-upgrade naar de 'E. Barents' een behoorlijk veel nieuwere boot dan waar ze op PE voor in aanmerking kwamen, want niemand had daar een claim op liggen. prettige deal dus, nadeel is alleen dat de coaches wat verder moeten fietsen. BOEHOE! Thomas heeft nog steeds zijn topschip en gaat, sinds de zon zich weer laat zien, daar regelmatig mee buiten spelen. De 4+ is blij met het 'Contract'. en zo had MGL ook niks meer te klagen.

 EJL had dankzij onze Oud-Leden sowieso al de gaafste boot van het veld, de 'Oud-Proteus'! Daar hoeft dus helemaal niks aan te veranderen. Daarbij gebruiken ze nog de de twee blauwe kuipjes 'Ton de Vos' en 'Adriaan Lieszner' om ouderejaars viermettend Nederland de stuipen op het lijf te jagen. Met behoorlijk succes getuige de Martini. 

Als je dit lijstje zo ziet, is dit een mooi moment om alle naamgevers, Oud-Leden en botendopers te bedanken voor hun inzet voor Proteus-Eretes waardoor wij nu lekker tof kunnen doen in deze scheepjes. Ook willen we de ietwat stugge Duitsers en hun Italiaanse vriendjes bedanken voor het maken van die race-monsters.

Moewhaha, halverwege het seizoen, nieuwe vloot: we zijn klaar voor de ARB!

Reacties