Voorbeschouwing ARB

Eerstejaars licht
Na een leuk baantje raggen op vrijdagavond is het zaterdag dan tijd voor het echte werk, weer aan de bak in het lichte eerstejaars veld. Afgelopen drie wedstrijden was het stuivertje wisselen met de jongens uit het hoge noorden, deze heren zullen na de nederlaag op hun eigen Lustrumwedstrijden gebrand zijn op revanche maar onze jongens hebben flink doorgetraind om met een goed resultaat hun eerste plek in het Ernst & Young klassement te verstevigen.

 Op zondag wordt er net als op de Martini in de 4+ gestart, men zegt goed voorbeeld doet goed volgen dus ook andere eerstejaars ploegen gaan het truukje na proberen te doen. Om de sjaars van Aegir en Saurus toch weer een stapje voor te zijn schijnen ze zelfs WK roeiers in een 4+ te hebben gezet, hiermee gaan ze ook de ouderejaarsploegen wederom flink de stuipen op het lijf jagen.

 

Middengroep licht 4+
Na een 5e plek in de B-finale op de Randstad, 1 keer starten op de ZRB is de stijgende lijn toch echt ingezet. Had de concurrentie de nacht voor de Martini een hamster ingeschakeld om ze mentaal te breken voor het weekend, bleek op zondag met een nette 2e plaats dat dit geen effect heeft gehad. Vol goede moed en een nieuw topschip wordt naar Amsterdam afgereisd om weer voorin het veld mee te gaan roeien.

 Ook zal op zondag de Athmer weer van stal gehaald worden, maar daar later meer over.

Middengroep licht Erik
Erik heeft de laatste tijd het tempowerk aangepakt en dat werkte positief op de Martini. Sindsdien heeft hij weer enkele stappen gezet. Zijn doel is dan ook: 'Meer en Beter van dat!'  Op vrijdag begint zijn weekend al met de Thetis Sprint. Hier zal hij zijn reputatie van Snelle Jelle waar maken. Zaterdag gaat hij aan de slag in de LN1x, daar is het zaak om A-finale te halen en mee te doen, de loting is in ieder geval erg taai. Op zondag gaat hij meedingen om de knikkers in de LB1x. Hij heeft tijdens de Martini bewezen dat hij hier met de snelsten meekomt als hij zijn hele race maar strak tempo blijft draaien.

Middengroep licht 4-
Na een zeer succesvol weekend in Groningen waar de grote afwezigen de boys van de Balkan waren, gaat de 4- laten zien dat het in pakje echt harder gaat en geduchte tegenstand bieden aan Partizan Beograd. Het grote doel dit weekend is de Challenge Cup finale aan het eind van de zondag. Zaterdag is het LSA4- veld de testcase, alle ploegen uit de CC-finale zijn hier aanwezig en dan kunnen er alvast wat speldenprikjes uitgedeeld worden aan de concurrentie.

 Zondagmiddag dan de klapper van het weekend, de Challenge Cup finale! Met een achterstand van twee punten op de boys van de Balkan en vier punten voorsprong op Nereus is eigenlijk alles nog mogelijk, alles is nog in eigen hand. Als het boegballetje van de Kandelaar zondag middag het eerst over de finishlijn komt is ook de Challenge Cup binnen, het belooft een waar spektakel te worden!

 

Middengroep licht 2-
Op zaterdag gaan Sean & Jan los in het zware 2- veld, je zou denken: Zwaar starten, hoe relaxed! Lekker niet inwegen! Maar zo blijkt het niet te zijn en zo zal Jan toch alles uit de kast moeten gaan trekken om toch weer onder die 72.5 te komen. Het zware veld is ondanks alle lichte pikken een behoorlijk zwaar veld geworden met daarin behoorlijk wat wereldkampioenen dus aan tegenstand geen gebrek.

’s Zondags wordt weer het vertrouwde eigen lichte veld opgezocht, met daarin wat bekende (Triton) en onbekende (2 2- uit de Gyas 4-) tegenstand. Onder het mom van “if you can’t beat them, join them” stappen aan het eind van de dag de Triton jongens samen met de 2- en 4+ in de Athmer om het LSA8+ veld onveilig te maken. Ook hierin geduchte tegenstand van onder andere een Aegir/Euros combi en Nereus/Argo die de Proteus/Laga/Okeanos/Euros/Skoll combinatie op de Martini te snel af was.

 

Komt dus allen aanstaand weekend naar de Bosbaan toe en scheeuw Proteuslicht met een luid “Allez Proteus” over de finish!

Reacties