Hollandia

EJL

EJL8+ EJL vaart weer snoeihard in de voorwedstrijd, maar weer wat minder snel in de finale. Nu komt het echt aan op de Slot en ze hebben het niet meer in eigen hand. Zij moeten winnen en aegir moet een steekje laten vallen.

Op zondag startte ook ejl in de LO4+ maar haalde helaas net de finale niet. 

MGL 

LSA4- slechte eerste km, voor het eerst geen finale. Uiteindelijk trekt nereus/argo zich terug wegens ziekte, maar helaas mogen de mannen dit plekje niet opvullen. Gelukkig kan Sean nog wel met zijn vriendjes de eer van PE-Licht redden. Zijn FISU-4 neemt de hele race het initiatief, wat uiteindelijk wordt beloond met een eerste plaats (voor de LSB-vier) en een tijd onder de 6:15. Kortom: Belgrado gaat onveilig worden gemaakt. 

LO2- Jan en Stijn winnen na een weekje samen roeien LO2-: champagne voor Jan! Stijn is trouwens zijn nieuwe 2- maatje van ORCA die ook net buiten de FISU viel.

LB1X erik plaatst zich voor finale maar die wordt afgelast wegens wind.

LO4+ scherpe voorwedstrijd. finale was minder. chaotische toestanden, maar veel ploegen gingen hier beter mee om. en dan helpen golven in de boot en een snoek ook niet.

N2x de 4- stapte in de dubbeltwee om elkaar gek te maken. lachen lachen, maar de tegenstand was veel eerder thuis. dat was niet de bedoeling.

LSA2- stijn en jan varen een snelle eerste km, tweede was minder. ze wonnen net.

LSA8+ wegens onduidelijkheden gaat het 8en niet door, zonde. Sean start wel en wint met zijn buddies.

TOPLicht

SA4- Roeland en Arnoud bereiden zich voor op het WK en starten voor de grap in de 4- met de Muda's. Met succes. In de voorwedstrijd zetten ze 06:07.42 op de klokken. In de finale is 06:11.08 hun winnende tijd. Alleen de Nationale zware mannen 4- is dit jaar sneller op de Bosbaan.

SA2- roeland en arnoud varen hun eerste kilometer op wereldrecord schema: http://en.wikipedia.org/wiki/Rowing_World_Records. ze krijgen het in de tweede moeilijk met de golven waar inmiddels koppen op staan. afgetekende winst in het zware veld.

SA2x wolter en alwin testten de snelheid voor Henley en werden 2e in de SA2x achter Tim Heybrock en Roel Braas. Ze wilden vooral hun eerste kilometer hard varen, want 'sprinten, daar draait het om op Henley'. Dit is zeker gelukt, Hoewel ze dus in de tweede kilometer wel moesten toegeven op Heybrock en Braas.

Reacties