Thetis Sprints en ARB

Op vrijdag was Erik uiteindelijk de enige die wel goed in zijn glazen bol had gekeken en dat was de moeite waard: Hij werd tweede zonder écht moe te zijn geworden. Dat beloofde wat voor het weekend. Uiteindelijk had hij zaterdagochtend in de LN1x een zure loting en was het dus meteen erop of eronder. Hij haalde zijn niveau niet en het werd dus eronder. Dat was een flinke tegenvaller. Zondagochtend won hij de voorwedstrijd van de LB1x met de snelste tijd en een indrukwekkende tweede kilometer. 's Middags noteerde hij de vierde tijd.

EJL had in de agenda genoteerd om op de ARB het klassement op slot te gooien. In plaats daarvan brachten zij de spanning in het EYK helemaal terug door hun niveau niet te halen. Goed dat ze ook aan de mensen op de kant denken. Zondag was het weer heersen in de 4+ waarin ze dit weekend vooral elkaar, in plaats van de tegenstand, helemaal gek maakten in een spannende pot.

Jan&Sean deden zaterdag wat er nodig was om Sean SA te krijgen. Deze mannen beloven elkaar ieder weekend een cadeautje en voorlopig keren ze nog steeds uit. Op zondag zocht dit dynamische duo de échte tegenstand op in het zware SA2- veld. Tegenstand kwam van vooral lichte development- en SB-boten. Er stonden maar 4 zware ploegen ingeschreven. Luuk&Bauke heersten in de ochtend, maar kwamen 's middags naar eigen zeggen niet in hun lekkere ritme. Hierdoor vervulden de zware boten eigenlijk een bijrol. In de voorwedstrijd werd een lichte boot gepakt en later in de B-finale werd nog een SB2- aan de kant gezet. Tijden zijn altijd moeilijk te vergelijken, maar ook in de A-finale zouden ze niet misstaan hebben. De ene broer wist hem uiteindelijk samen met de andere broer te winnen.

De lichte 4- had een druk weekend: op zaterdag hadden ze direct finale in de LSA4-. Dit was een beetje een matige race zodat het uiteindelijk niet uitmaakte dat ze 4e werden. Ontevreden dus. Op zondag bereikte JJ de Senioren A status door de LO4- in een betere race te winnen. Dat betekent dat hij eigenaar wordt van zo'n exclusieve SA-genootschapsdas op de volgende nieuwjaarsborrel! De beste race van het weekend voeren de mannen echter in de CC-finale. Helaas hadden allerlei mensen zich nogal onsportief teruggetrokken uit deze finale, waardoor er uiteindelijk maar twee ploegen startten. Van de andere kant zegt dit misschien ook iets over de status die de CC nog heeft. Zonde. Maar goed, de mannen vertrokken enthousiast en roeiden een aanvallende race. Naar het einde toe moesten ze dit opportunisme helaas bekopen en zo werd Partizan Beograd de uiteindelijk terechte winnaar van de Challenge Cup. 

De 4+ ging de bizar steile stijgende lijn voortzetten. De afgelopen twee weken waren er weer behoorlijke stappen gemaakt in de trainingen. Dit weekend bleken we alleen minder in staat om dit in de race te leggen.  Op zaterdag was Njord16 daarmee de beste ploeg en won, wij tweede. Op zondag meer van dit, waar de mannen weer toegaven op Njord. Echter ver weg, in baan 7 schoof tot ieders, en hun eigen, verrassing SaurusSjaars als eerste door de finishlijn.  Al met al was het roeien weer beter dan tijdens de Martini, maar weer een sprong vooruit was het niet. Dat kan beter.

Tot slot hebben de dames van EJD geblikt in het DB8+ veld. Hulde hiervoor! dit zorgde voor een leuk feestje op zondagavond tijdens de ARBBBQ.  

Holland Beker!

Reacties