NSRF slot

Argo: 

Op vrijdag wonnen de mannen van EJL net als hun voorgangers de argo-sprint. Het klassement ging naar Okeanos. De andere ploegen van Proteuslicht startten hem niet.

EJL:

Op zaterdag voor de laatste keer in het EYK. Helaas is het niet gelukt om de eerste positie te heroveren. Maar de sjaars zijn strijdend ten onder gegaan. Aegir was uiteindelijk wel gewoon de beste ploeg. Maar EJL heeft dit seizoen bijzonder knap gepresteerd en veel indruk gemaakt met onder andere hun tweede kilometer en hun gietijzeren ruggengraat. Weer een lichting dus om trots op te zijn voor Proteus-Eretes en een mentaliteit die ook voor de toekomst veel moois kan brengen.

Zondag was echt een bizarre dag en een lekker voorproefje van wat ouderejaarsroeien is: twee-metten!

Justin, Matthew en de Marker gingen eerst skiffen. daarna werden er tweezonders uit de kast getrokken.  Gerbrand en Matthew haalden zelfs de A-finale. Victor en Sjefke haalden in de tweemet ook nog A-finale in het zwareN2+ veld. Naast al dit geweld gingen ze ook nog eens in de 4- in het LO4- veld de baan over. 

MGL:

Bij MGL lagen de kaarten iets anders.

Erik wilde nog een laatste keer vlammen in de skiff en had mooie doelen voor het weekend. Op zaterdag was zijn roeien niet zo goed en op zondag was de batterij nietz o goed. de doelen voor het weekend waren dus helaas niet gehaald maar hij gaf zelf ook al aan dat het een prachtig seizoen is geweest waarin hij heel veel geleerd heeft. Een mooie basis voor een carrière als skiffnicht, zoals ook monsieur doucement en de vz hem voor gingen.  

Laura, Deniz, Arjan, Apie, Martijn en Simone gingen 4+en. Laura is begonnen met stagelopen bij de graafmachines en kon dus maar 1 dag sturen, op zondag nam Simone het van haar over.  Op zaterdag werden weer betere races dan ooit gevaren. Gyas was wel beter. Geen pakjes dus dit jaar, jammer maar hiermee valt of staat je seizoen natuurlijk niet. Deze ploeg heeft ondanks alle tegenslagen dit seizoen een aantal keer bewust voor elkaar en dit nummer gekozen. Bij iedere tegenslag gingen ze nog harder werken en op een gegeven moment betaalt zo'n winnaarsinstelling zich uit. Zondagmiddag mocht Thomas zijn eerste coachblik ophalen en zijn pupilletjes feliciteren. KONINGEN!

De 'oude 4 zonder' : nee, geen verwijzing naar de variety ofzo. maar de 4- had niet echt meer een uitdaging in de 4- dus gingen ze dit weekend als 4-, 2-, 4- en 2x over het water.  Op zaterdag startten Johannes van Tienhoven en Sander van Dijk aan hun legendarische 'nog-even-SA-project', waarover u hier al eerder heeft kunnen lezen. De kop ging er af in de zwareO2-, niet alleen de kop, ook vele zware ballen gingen eraf! de voorwedstrijd werd in een sportief tempo gewonnen. In de finale was het roeien minder en het tempo ook,  maar eerlijk is eerlijk: of ze daarmee het hele gat hadden kunnen dichten is nog onduidelijk.  Hun andere nummer was de LO4-: de jongens uit het hoge noorden zijn niet zo dik, dus wegen was geen uitdaging. 2 behoorlijk goede races. niet gewonnen.

jj en daan gingen 2xen in het dikke veld. en dat ging beter dan op de hollandia, de finale werd gehaald en goed gestart. ze zeiden zelf dat het leuk ging t/m AT maar dat het stapje naar een race er nog net niet was.

Jan 'ploeg van het jaar' Scheepstra en Stijn roeiden op zaterdag met jj en daan in het LSA4- veld met als tegenstand de FISU4- met wat oude bekenden in de boot en op de kant. De eerste 1000m ging prima en bleven ze bij de FISUknapen. In de tweede kilometer werd er meer gewerkt en minder geroeid: daar roeide de wk4 dan ook defintief weg. prima race voor een eerste keer.

Op zondag startten ze nog in de SA2- omdat er geen lichte roeiers meer in NL zijn. Er was tegenstand in de vorm van onze allereigenste WKgangers en de Argentijnse zware tweezonder. Deze uit de kluiten gewassen caballeros waren helemaal uit de verre pampa's gekomen voor deze slotwedstrijden. Por qué? Nou, om te sparren met Proteuslicht. Jan en Stijn roeiden een prima eerste kilometer en eindigden als derde achter onze oudlichte rakkers met alle zware roeiers op een gepaste afstand. A&R hadden waarschijnlijk een beetje kak aan de NSKtitel, waarvoor ze hadden kunnen starten. Maar gelukkig waren jan en stijn niet te beroerd om hem op te halen. dat is de derde premie voor onze jan.

Tot slot werd er in de acht gestart. Het plan was om 2 achten te maken met de gasten die we dit jaar zijn tegen gekomen en zo samen het seizoen af te sluiten. Er was 1 maar, namelijk dat een aantal roeiers het eigen nummer prioriteit gaven (en terecht zo bleek) en dus in geval van voorwedstrijden niet starten. Uiteindelijk lag er dus 1 acht aan de start. De De-Boertjes-showdown kon beginnen! Dat Maarten er helemaal niet gerust op was tegen deze 8 koningen+stuurvrouw bleek wel aangezien hij met z'n homies nog speciaal op trainingskamp is geweest voor deze race. Even beunen op het erevlot, waar de OJD lagen omdat ze met hun vriendinnetjes gewonnen hadden. Uiteindelijk werd het een fraaie pot en werden onze mannen fictief-NederlandsStudentenKampioen met hun tweede plaats. Als je het zo uitschrijft lijkt het nog wat. Maar goed, er gaat nog vele jaren tijdens de familiediners in huize de Boer over deze battle of the broers gepraat worden, zoveel is duidelijk. 

Toplicht:

Zoals al gelezen kon worden, startten roeland en arnoud ook de SA2-. Ze wilden nog even een race meepakken voor hun trainingskamp voor Linz. De Argentijnen wonnen deze sparsessie. Net.

Nu lekker trainen en vlammen op de Wereld Kampioenschappen roeien in Linz-Ottenheim.

Op de Hollandia lag voor het eerst en laatst heel Proteuslicht aan de start. Alwin was namelijk toe aan een echt toernooi en toog met wolter B en een dubbeltwee naar het immer mondaine Henley-on-Thames om daar the Double sculls te starten. Voor een slordige 40 pound sterling lig je daar in de oudste roeibaan ter wereld. Je moet alleen ook wel wat kunnen, van de site:

"The Double Sculls Challenge Cup (M2x)

Open to eligible members of any club. The crew must be at least of A.R.A. Senior 1 status in sculling."

Nou is het zo dat je ook een zware Amerikaanse equipe tegen kunt komen op dag twee die net de OS mist en vertier zoekt. Dan moet je Pimm's zuipen en dán gaat de teller pas echt lopen. 

 

Afsluitend stonden er nog mensen in hun onderbroek (lekker ondeugend oranje niemendalletje) op een stoel in een restaurant, werd er een casual biertje gedaan en werden er nog kansloze reizen naar utrecht, groningen en eindhoven gemaakt met het nachtnet. een ooggetuigenverslagje? 

Reacties