Licht FISA nieuws

De afgelopen twee jaar deed de lichte acht goede zaken, met als hoogtepunt natuurlijk goud voor Arnoud, Marshall (toen nog PE), Peter, Tom en Alwin. Ook de Nederlandse development acht kreeg het voor elkaar brons te halen. In 2004 werd op voorstel van de Australische Bond het nummer LM8+ beschermd (link), de beschermde status is echter weer ingetrokken (link). Als er de komende drie jaar minder dan 7 inschrijvingen zijn, zal de LM8+ het veld weer ruimen.

Als delftsch ingenieur kunnen we echter veilig stellen dat dit niet het geval zal zijn. Door inschrijvingsdata te analyseren valt een simpele 2e graads vergelijking op te stellen, te weten: y = 0,5476×2 – 4,381x + 12,857. Voor volgend jaar (x=8) betekent dit dus dat er 13 inschrijvingen zijn. Dat wordt een mooie pot!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ander licht nieuws van het FISA front: op een wedstrijddag met meerdere races (bijvoorbeeld herkansing én halve finale) mag iedereen op hetzelfde moment, dus twee uur voor de herkansing, inwegen. Weg voordeel voor mensen die geen zin hebben om laat in te wegen en daarom maar in de herkansing terecht komen. Vanaf nu gaat iedereen dus hard varen in de voorwedstrijd.

Reacties