Traika Tilbrugge

Afgelopen weekend was het carnaval en dat is, volgens de wiki, van oudsher een eetfestijn. Niet echt handig voor lichte pikken. Tegenwoordig is het vooral een zuipfeest, en aangezien iedereen verkleed is en je toch niet weet wie je tegenover je hebt een uitgelezen kans om helemaal los te gaan!

Normaal gesproken zouden we ons dus met dit evenement gaan afzonderen in Brugge. Niets van al die gekkigheid. Probleem was dat er ijs lag de laatste keer dat we er waren, dus zochten we het kwaad op in het zuidelijke Tilburg. Allereerst DBL. DBL draaide goede trainingen in hun tweezonders, en Erik mocht op de zaterdag zijn verjaardag vieren. Ook mocht DBL hun kookkunsten vertonen aan Nikki en Michelle (van horen zeggen was de pindasaus erg goed opgewarmd!)TJL kwam met twee viertjes, het dip-viertje en het dap-viertje naar Tilburg. Aangekomen bleken er allemaal Dip&Dap posters in het huisje te hangen, wat een toeval! Het mooi is de verschillende filosofie”en van beide bootjes. Het dip-viertje koos er bewust voor om veel voorgeslagen te worden door ervaren roeiers, terwijl het dap-viertje vooral veel met elkaar wilde varen.

Jurriaan kwam in z’n skiff peddelen, en ook hij heeft een erg goed traika gedraaid.  De test
Wegens omstandigheden kon het dip-viertje niet starten. Erik en Johannes hebben keurig nul procent gevaren, ondanks de harde wind tegen, en het dap-viertje heeft laten zien goed in vorm te zijn met een plus 1,2 procent. Het tweetje met Daan en Sander liet echter te zien dat hun Sevillavakantie niet voor neits is geweest door de test te winnen met 3 procent.
Toch weer opvallend, MGL scoort weer op en top!De test part deux was een beetje lafjes. Erik en Johannes hadden een legitieme reden om niet te starten, maar de rest van Proteus liet het schandalig afweten. Omdat het dap-viertje en Saan en Dander ongeveer even hard gingen in de eerste test werd part deux een boord aan boord gevecht. Erg cool, leuk en spannend.Dat dit niet de hoofdzaak was van het afreizen naar Kruikenstad werd echter bevestigd met een bezoekje aan het safaripark, waar honderduizend verschillende soorten herten te bewonderen waren. Sander slaagde nipt voor de hellingproef bij de leeuwen, maar toen we voor het kijken naar olifanten en apen op wandelsafari moesten gaan werd het te gortig. Inspanning is namelijk voor arbeiders en werklui. Na 3 dagen in het zonnige zuiden hadden de roeiers van doorbouw licht besloten wat het werd: Erik ging verkleed als BoWachauffeur richting Delluf, Sander werd getransformeerd tot Alladin met pruik, Johannes mocht een piratenoutfit aan en Daan verkleedde zich als clowneske bloemetjesgordijn.

En het was nog lang gezellig…  

Reacties