Ergometeren ?

Het Nederlandse roeiseizoen is officieel geopend afgelopen weekend en iedereen zit nu natuurlijk het liefst in de boot voor de leuke en belangrijke Roeiwedstrijden die er aankomen. Er zijn nu mooie tijden gevaren in de skiff, de SA2- en de viermetten, maar de komende weken wordt er geroeid in de 8+.

Alleen deze week blijven de boten nog even op de stellingen liggen. Een slordige 150 toppers, potentiële toppers en andere (ambitieuze) rakkers uit heel Nederland zitten op de ConceptII: er wordt nog even gespeeld op de ergo’s in de bondsloods omdat de KNRB wil weten hoe sterk iedereen uit de winter is gekomen. Toegang tot de LSB, LSA, SB, SA, DSB, DSA, LDSB en LDSA équippes staat er op het spel en er is maar een beperkt aantal plekjes te vergeven.

Voor Proteuslicht start op zaterdag Roeland Lievens en op vrijdag staan de knapen van DBL ingeroosterd: Hennie, Daan en Sander. Dat is het wat onze lichte mannen betreft:

Erik heeft net van de week tijdens het uitroeien van de WW een PR getrapt en gaat vrijdag thuis wat belasting pakken.

Arnoud gelooft het wel verder en gaat de komende tijd genieten van een periode in onze nieuwe acht, de ‘Gerritjan Eggenkamp’.

TJL zit in de ‘Gerrit Athmer’ en gaat daar de komende tijd samen met OJD een hoop snelheid in maken.

Verder start zwaar ook op zaterdag en bij de dames is het redelijk rustig, alleen Sytske kon ik zo gauw terugvinden in de lijst. 

Tot ziens in Amsterdam

 

 

Reacties