Meer roeigeweld op de Amstel

Afgelopen weekend was voor meer ploegen van Proteus Licht in enerverend weekendje. De eerstejaars waren na de Winterwedstrijden uit op wraak. Op de sprints lukte hen dit bijzonder goed. Met een 8ste plaats op de 250m en zelfs in 2e plaats op de 750 laten ze zien dat ook bij hun het harde roeien er toch zeker wel in zit. Op de langere afstanden kwam dit er helaas nog niet uit.

De Doorbouw sectie had zich verspreidt over 2 achten. Daan en Sander hadden plaats genomen in de oude acht. Samen met drie zware lichte pikken en drie zware ballen mochten zij de grote eer van Proteus bewijzen in het 1e divisie veld. Met drie 4e plekken en een 2e plek op de 250 hebben zij een waarschuwing gegeven voor het geweld van volgende week.

Erik en Johannes startten in een combinatie met Nereus, Argo, Njord en Okeanos in het Lichte 1e divisie veld. In dit veld zouden meer capabele ploegen te starten, zo bleek na de eerste afstand. Waar onze combi toch een goede race neerzette, bleken de poeperts uit het Noorden net ff 0.3s minder over de 2500m te hebben gedaan. Zo ging het eerste afstandblik aan onze neus voorbij.

De 250 ging minder voorspoedig, of deze werd eigenlijk hard verneukt. Gelukkig waren de andere ploegen zo vriendelijk om niet veel harder te varen, maar opnieuw was Aegir 0.5s sneller en liep daarmee weer iets uit in het klassement.

Omdat Aegir op de langere afstanden ook goed presteerde, moest op de 750 het verschil gemaakt worden voor het klassement. Dit verschil werd gemaakt, zij het in de verkeerde richting. Opnieuw werd een sprint afstand slecht verroeit, en het klassement vergooit. Aegir had een voorsprong van 32s op de 5000m.

Er was een groot wonder nodig om zo’n gat gedicht te krijgen; er werden nog wat pogingen ondernomen via de Argo stuur van die ploeg, maar het mocht niet baten. Wel werd er een Vukcevic-verneukplan bedacht, maar ook dit was te hoog gegrepen voor de laatste afstand. Er werd op zich prima gevaren, goede stevige klappen in T34, maar het resultaat was teleurstellender dan bij alle voorgaande afstanden: 4e op maar 6s van nr 1.

Het veld lag onvoorstelbaar dicht bij elkaar en wij hadden de pech om het elke keer net-niet te zijn. Nog een paar keer trainen zal ons klaarstomen voor de Head, waar we net al de rest van Proteus Licht zullen laten zien wat er echt in zit.

Reacties