Het Condoom

Het condoom is een rubber elastisch zakje dat opgerold in een pakje zit. Het is een voorbehoedmiddel dat bij de jongen wordt aangebracht. De jongen moet tijdens het vrijen het condoom over zijn stijve penis rollen waardoor het voorkomt dat er sperma in het lichaam van het meisje komt. Het condoom beschermt bij goed gebruik tegen geslachtsziekten, ongewenste zwangerschappen en het is de enige bescherming tegen aids. Je kunt het kopen bij drogisterijen, apotheken, supermarkten en op de WC van uitgaansgelegenheden hangen vaak automaten waar je een condoom uit kan trekken. Het condoom heeft een aantal voordelen. Het is makkelijk verkrijgbaar zonder dat je ouders het hoeven te weten. Daarnaast is het condoom makkelijk in het gebruik.
Toch heeft het ook een paar nadelen. Er bestaat een kans dat het condoom gaat lekken. Verder moet het vrijen onderbroken worden om het condoom om te doen.
Naast de gewone condooms zijn er ook nog speciale condooms, bijvoorbeeld voor anale sex (kontneuken) en het vrouwencondoom.
Het condoom voor anale sex is extra sterk en heeft een glijmiddel. Een paar voorbeelden zijn DUO, Hot Rubber en Gay Safe. Ze zijn verkrijgbaar bij de drogist of apotheek.
Het vrouwencondoom wordt ook wel Femidom genoemd. Dit condoom kan het meisje al van tevoren inbrengen, zodat het “liefdesspel”, niet wordt onderbroken. Als je na de zaadlozing de buitenste ring een slag draait, kan je het nog een poosje laten zitten. Nog een pluspunt is dat het condoom reukloos is. Er zijn ook een paar nadelen aan het condoom. Het kraakt en ritselt tijdens het vrijen. Daarnaast kost het in het begin moeite om het in te brengen, maar na een paar keer is dat ook over.

Reacties