Hollandia

Afgelopen weekend was de Hollandia. Dit was tevens het NK kleine nummers. Mooi weer bracht een leuke wedstrijd, al waren de resultaten misschien soms wat tegenvallend.

De TJL4- had zijn eerste kennismaking met het Development klassement. Hier bleken meerdere sterke ploegen aanwezig, maar ze hebben kunnen laten zien dat ze erbij liggen. Na een mooie einsprint pakte ze een derde plek achter Triton en Okeanos/Nereus. Deze twee ploegen zijn oa naar Sevilla geweest en dat lijkt dus te helpen. Aan onze 4 de taak om nu een stap te gaan maken. Conditioneel lijkt het wel goed te zitten. Op zoek naar wat meer vuurwerk in de eerste kilometer dus.

De 4+ had dit weekend twee keer direct finale. Het blijkt dus dat veel ploegen voor het nieuwe 4- veld hebben gekozen ipv het 4+ veld. Wellicht dat sommige 4-‘s later in het seizoen alsnog de overstap naar de 4+ maken om ook dit veld weer te vullen. Op zaterdag was vooral Okeanos overal een beetje sneller, op zondag verloren ze het net als de 4- vooral in de eerste Kilometer. Invaller Deniz roeide leuk mee op Bakboord. Naar eigen zeggen had hij zich wel vermaakt.

Erik&Hennie en Daan&ik gingen van start in het LSA2- veld, wat dus tevens NK was. Erik en Hennie kwamen van begin af aan niet aan lekker roeien toe. Ze konden gelijk al geen rol meer spelen in hun voorwedstrijd. Daan en ik hebben helaas niet een stapje omhoog kunnen maken tov vorige week in Hazewinkel. Zeker s’ochtends was het eerder een stapje omlaag. Dat was dan ook duidelijk niet genoeg voor de A-finale. In de B-finale voeren we al een iets betere race, maar er zal nog wat wedstrijdervaring opgedaan moeten worden. Op zondag voeren Erik en Hennie aanzienlijk beter, en lieten ze zien dat ze toch wel mee kunnen komen in het Overgangs veld. Er is nog wel een stap te maken, met name in de 2e 500.

Op zondag startte Daan en ik beide in een andere LSA4-. Mijn race was vergelijkbaar met zaterdagmiddag. Wel redelijk roeien, maar weinig snelheid en de pushes kwamen er niet echt uit. De vier van Daan kon in baansnelheid de combi van Orca/Argo/Skoll wel bij houden, maar kwamen in de eerste 500 al teveel te kort.

Het weekend werd afgesloten met het altijd mooie LSA8en. Daan en ik zaten in een combinatie van de twee LSA4en en Erik en Hennie stapte met TJL in de boot. Een goede start was helaas het enige wat de verenigingsacht deze race neer kon zetten. De combi van Daan en mij had de hoogste baansnelheid en na wat strijd in de eerste 500m werd een ruime overwinning behaald. Zowel voor Daan als voor mij een PR in de 8+ en voor het eerst onder de 6:00.

EJL kon dit weekend helaas ook geen potten breken. De goede weg die op de varsity leek ingeslagen heeft nog niet direct vervolg gekregen. Ook de harde wind mee in de finale bleek geen uitkomst voor onze 8+. Wel moet worden opgemerkt dat het er naar uitziet dat er door veel Eerstejaars 8en hard gevaren wordt dit jaar. Voor een uitgebreider verslag, zie ejl2009.nl

Jurriaan voer op zaterdag in de LN1x een wat mindere race, Hij besloot zichzelf te sparen voor de dag erna. Dit resulteerde in een mooie derde plek in het LB1x veld. Aegir en Gyas waren helaas over de hele race nog wel een stukje sneller.

De hollandia bracht helaas voor Proteus niet wat de Randstad de voorgaande jaren wel vaak bracht, namelijk veel blikken. Nu was de lichte sectie vaak verantwoordelijk voor veel van deze blikken en laten ook wij het dit weekend een beetje af weten. Laten we zorgen dat er op de ZRB meer blikken gescoort gaan worden.

 

Reacties