Proteus wint de Varsity!

 …maar niet dit jaar. Uw Oude Vier heeft hard gestreden, alles eraan gedaan het gouden blik mee te nemen naar Delft. Helaas bleken ook dit jaar de andere ploegen te sterk op het water van Houten.

De voorwedstrijd van de Oude Vier begon te vroeg om mee te reizen met de PWVB, dus vandaar dat een deel met het coachkader en een deel met de Boerenkool express mee reed (zie bijpassende foto). Eenmaal in Houten was het alleen maar boot opriggeren en gaan. Waren we er klaar voor? Yeah baby!

In het oproeien hebben we Skadi nog gek gemaakt (wij in AT, zij tubbend) en toen was het richting start. De Schalkswijksespoorbrug is zo groot dat hij altijd dichtbij lijkt. Vandaar dat iedereen al klaar lag aan de start toen wij aankwamen peddelen. Dit was wel een waarschuwing waard vonden we, dus vandaag zat vals starten er niet in. Wel konden we ons goed vermaken om de start meisjes, die moeite hadden met onze te korte boot. Na wisselen, schuiven, bijna in het water plonsen, en uiteindelijk de lange gele jetsers maar langs het startponton geschoven te hebben lag iedereen gelijk. Mooi. Een laatste boer, starten op de A van AF en wegwezen. ‘t Schijnt dat we heel even tweede hebben gelegen en dat we ongeveer vierhonderd meter aansluiting hadden met het veld. Toen gingen we twee minuten ‘banana’ maar hier plukten we – hoe flauw het ook klinkt – niet de vruchten van. Helaas. Zoals Roeland al zei misten we toch enigszins haallengte en vermogen. Zonde.

Proteus wint dus niet de 126e Varsity. Hier kunnen we heel lang van balen, maar we kunnen er ook een wijze les uit trekken. Want hoe gaan we volgend jaar wel de Varsity winnen? Ten eerste moet de PWVB 5 keer zo vol, meer toeschouwers is een harder “Allez Proteus” is een grotere kans dat de Oude Vier zelf het hoort, en dat biedt weer de mogelijkheid er een extra tandje bij te doen. Ten tweede moet de finish verplaatst worden naar de honderdmeterlijn, maar dan wel op zo’n manier dat de andere Oude Vieren hier geen weet van hebben en vrolijk door roeien naar de VIP-boot. Ten derde, meer bier voor de Oude Vier. Alcoholvrij is voor clubachters.

 Verder trok TJL in de vierzonder bijzonder knap blik in een uitermate zwaar veld, en ging Erik een kwartier na z’n tweezonderrace met Hennie (waar ze de snelste eerste 500 meter roeiden) weer het water over in de viermet. Het raceplan werd Erik even uitgelegd door enkele pizzabakkers op de kant en met een degelijke race waar veel uit te leren valt werd de viermet een na laatste.

EJL laat zien midden in het veld te varen, maar was nog net niet genoeg voor de finale. Wel zijn er weer enkele puntjes binnen gehaald.

 Toch nog, voor volgend jaar, omdat je dingen eenmaal nooit kunt voorzien:

Proteus wint de Varsity!

PS. why McDonalds is bad for you

Reacties