ProteusLicht Wint de Varsity WEL!

Om ons goed voor te bereiden op het komende geweld van het seizoen had de 4- besloten om de varsity als oefenwedstrijd te gebruiken. Hier gingen we er achter komen wat het verschil is tussen racen en varen.

Ook al was het een oefen wedstrijd, er moest natuurlijk wel worden ingewogen. Dus was iedereen alweer een week bezig om het ideale gewicht te bereiken. Gelukkig was dit uiteindelijk geen groot probleem dus werd er besloten dat er de avond van tevoren nog wel onbeperkt gewokt kon worden. Wat achteraf geen goed idee bleek geweest te zijn en voor onnodige stress zorgde.

Leermoment: niet onbeperkt wokken voor de wedstrijd.

De ochtend stond vooral in het teken van relaxen. Roel kwam ons op Proteus op halen met zijn pimp familie bak zodat we smoot naar Houten toe vervoerd zouden worden. Na het nodige speurwerk en extreem veel inzicht kwamen we aan op de parkeerplaats te Houten en konden we beginnen met het voorbereiden van de wedstrijd. Het zoeken naar het parkeer terrein had alleen zoveel tijd gekost dat we gelijk konden gaan inwegen. Dit ging zoals gezegd soepeltjes.

Eervolle vermelding voor Maarten: Hulde voor de dag dat je compensatie pik wordt.

Met alle drukte om ons heen ons zoveel mogelijk gefocust op onze race, bootje opgeriggerd en vol gegoten met vocht. De voorbespreking was kort en krachtig zoals het een Jan betaamt en weg waren we. Na een goed stuk heen en weer varen achter de finish was het zover dat we ons richting start begaven. Nog een paar keer stil gelegen om herkenningspunten te bekijken en wachten bij de start. Leuk dat burgers ook geïnteresseerd zijn in het verloop van de wedstrijd maar als ze allemaal onzinnige vragen gaan stellen, en dan vooral over dingen die je net verteld hebt dan mogen ze ook wel weg gaan. En uiteindelijk deed de burger dat dan ook. Waarschijnlijk was hij gewoon betaald door de tegenstanders en wilde ze ons zo uit de concentratie brengen.

Hulde voor Maarten die ons er aan herinnerde dat we ons moesten focussen.

Aan de start ging het allemaal ook wat anders dan verwacht. De kamprechter had duidelijk geen zin een knorren veld in wilde het dan ook zo snel mogelijk weg hebben. Hierbij vergat hij echter een deel van de start procedure waardoor wij niet zo snel uit de start waren als gehoopt. Gelukkig de ander ook niet dus lagen we nog gelijk.

Blijkbaar was er aan stuurboord zijde iets heel leuks aan de hand want voor dat we er erg in hadden waren onze tegenstanders lekker warm tegen elkaar uit de wind mee onder de stuurboord zijde gekropen. Dit terwijl wij zeer bewust zoveel mogelijk bakboord wal probeerde te houden. Hierdoor kan ik mij voorstellen dat de twee andere boten ons waren vergeten en dat dat de rede is waarom we zo gemakkelijk konden weg roeien.

Hulde voor Maarten voor het onthouden en het ons herinneren aan het raceplan.

En toen als eerste over de finish, Maarten kon het niet geloven en was helemaal buiten zinnen. We moesten hem snel vast pakken om hem te weerhouden om van blijdschap overboord te springen. Gelukkig kwam hij snel bij zinnen en konden we met machtige klappen uitroeien. Kort uitroeien en aanleggen want we moesten in een half uurtje ons blik in ontvangst nemen.

Onderweg  terug langs de Mac en Marijn zijn kont afdruk vereeuwigt in de pimp pak van de ouders van Roel. En er volgde nog een lange nacht!

Maarten gefeliciteerd met je Beginnelingen blik in het SA veld

Reacties