Verslag ARR

Afgelopen weekend was het alweer de derde 2k wedstrijd van het seizoen. Een weekend wat Proteuslicht geen windeieren heeft gebrach.

 Op zaterdag werden er meteen goed zaken gedaan door de lichte roeiers. Op de vroege ochtend werd namelijk de LO2- gevaren door Erik&Hennie en Sander&Daan. Sander en Daan haalde relatief makkelijk de finale maar jammer genoeg werden Erik en Hennie gelijk uitgeschakeld waardoor ze die dag klaar waren.In de finale dachten Sander&Daan dat ze wel even blik gingen trekken, alleen dacht Aegir hier anders over. Na de hele race voor te hebben gelegen kwam Aegir in de laatste 500 meter nog hard opzetten. Gelukkig bleven onze mannen koelbloedig door roeien en lagen ze op de finish lijn nog nipt voor. Voor Sander en Daan het eerste blik dat ze winnen terwijl ze boord aan boord over de finish komen en laat dat ook nog eens het SA blik zijn voor beide. De champange vloeide rijkelijk!

 Tegen het eind van de ochtend kwam de LN 1x aan de beurt hierin verdedigde Jurriaan de eer van Proteuslicht. Hij kwam de eerste duizende meter goed mee met zijn veld, maar moest daarna toch teveel mensen voor zich laten gaan waardoor hij de finale miste.

In het LDev 4- veld ging de 4- van TJL weer de strijd aan met de ander development viertjes. In een zware voorwedstrijd werd hard weg gestart en in een spannende race de voorwedstrijd veilig gesteld met een aantal tiende achterstand op Triton. Jammergenoeg kon dit kunstje in de finale niet nog een keer herhaald worden en werd daar een 4de plek behaald waarmee de vier nu 3de staat in het totaal klassement.

De Lej 8+ ging hard weg in de voorwedstrijd maar kon deze snelheid niet vasthouden tot het eind, want resulteerde in de B-finale. Hierin werd een betere race gevaren en een 3de plek behaald, jammergoed net achter Laga.

In het LN 4+ veld ging Proteus met een troef van star, een van de coaches zou invallen. En om er nog wat meer druk op te leggen kon Martijn bij winst ook nog eens overgangs worden. Door zoals gewoonlijk hard weg te starten (1:35 eerste 500m) had de viermet de hele race zicht op de andere viertjes en konden ze na de race hun Blik in ontvangst nemen. Daan Beginneling af en Justin en Matthew Nieuweling+1. En natuurlijk een pakje voor Martijn.

Op zondag werden er ook weer veel velden gestart door Proteuslicht. In de LB 1x had Proteus maar liefst drie troeven om uit te spelen. Als eerste mocht Sander van start, hij zat vandaag in de skiff omdat Daan bezig was zijn sponsoren gelukkig te maken. Sander zijn avontuur was niet onverdienstelijk want met een strakke en controlerende race haalde hij de A-finale. Hierna was Justin aan de beurt om te laten zien dat hij als ex-jeugdroeier het skiffen nog niet was verleerd. Rond de 1000 meter haalde hij Ivan in die door deze flitsende inhaal actie zo overdonderd was dat hij ongeveer stopte met roeien. Justin doet er nog een schepje boven op en trapt hem hiermee uit de B-finale. Jurriaan liet daarna zien dat hij al wat langer mee draait in dit mooie veld door rustig af te wachten en op de 1000 meter zijn slag te slaan. Hiermee heeft Proteus twee roeiers in de A-finale en één in de B-finale. In de B-finale lukt het Justin niet om aansluiting met het veld te houden en wordt hier vijfde, prima resultaat voor 2 jaar zo goed als niet skullen. In de A-finale vechten Jurriaan en Triton voor de winst, Jurriaan komt net te kort in de eindsprint maar volgend weekend is hij er zeker weer bij! Sander kan de strakke race van vanochtend niet herhalen er roeit technisch minder, waardoor hij de bootsnelheid niet hoog genoeg kan krijgen, een 4de plaats in het resultaat.

Hierna waren de mannen van de LN 4- aan de beurt om te laten zien dat ze vooraan in het veld varen. Na een makkelijke voorwedstrijd die op de 500 meter al was beslist kon alles worden gezet op het varen van de finale. In de finale werd gelijk een hoog openingsbod gedaan waardoor er al een flinke lengte voorsprong op de 500 meter ontstond. Ondanks dat er nog een aantal balletjes werden mee genomen finishte de 4- ruim een bootlengte voor Aegir. Waardoor er gelijk weer drie lichte pikken te zien waren op het vlot terwijl het pakje werd aangetrokken. Als we nog wat verder graven in de uitslagen zien we dat in de het L04- veld (één wedstrijd eerder) Triton even hard had gevaren. Dit belooft weer wat voor komend weekend in het LDev4- veld!

 In het LB8+ werden in de voorwedstrijd goede zaken gedaan. Met een tweede plaats werd de A-finale veilig gesteld. In de finale werd er een losgelagen bolletje mee gepakt waardoor er werd gesnoekt. Hierna was de rest weg en kwam de acht als laatste binnen. Volgende keer zit het met al deze ongelukken zeker mee!

Omdat er nog twee mensen niks te doen hadden op zondag werd er besloten dat de LN2- ook maar eens een bezoek moest krijgen van Proteuslicht, en dit zullen de mensen weten. In de voorwedstrijd werd na een slingerende race waarbij menig bolletjes lijn gezien is en de kamprechte maar niet genoeg kreeg van de zeer aantrekkelijke mannen een eerste plaats behaalt. Er mocht finale worden gevaren. In de finale moesten er lange halen worden gemaakt zodat ze snel thuis zouden zijn. Hierdoor waren de twee tempo koningen zo uit hun doen dat ze de snelheid van de voorwedstrijd niet haald. een 5de plek als resultaat.

 Erik&Hennie kwamen vandaag alleen in actie in de LSA 2-, dit was een directe finale.  De nummer één was toch een maatje te groot en een lekkere haal werd niet gevonden. Een 4de en laatste plaats was het gevolg. Over twee weken zijn deze jongens weer op oorlogs sterkte en zullen ze weer de ballen uit hun broek gaan trappen.

Als uitsmijter van de week werd er door Sander en Jurriaan in de N 2x nog een gooi naar de winst gedaan. Het verschil tussen de ploegen was snel duidelijk, en een tweede plek werd behaalt. Voor een instap projectje geen slecht resultaat en misschien nog wel voor herhaling vatbaar..

Alles bij elkaar een goed weekend voor Protueslicht. Waarin Sander&Daan B SA werden, er overgangs pakjes werden uitgedeelt aan Martijn, Gert-Jan, Roel en Mark. De Nieuweling status werd bereikt door Daan L. En waarin Justin, Matthew en Maarten N+1 werden.

De ProteusLicht blikken trein komt dan toch nog op gang!

Reacties