Voorbeschouwing ZRB

Komend weekend is het al weer tijd voor de volgende kortebaan wedstrijd, de ZRB. In het altijd zonovergoten Tilburg (anders kunnen de leeuwen en zebra’s natuurlijk niet overleven), zal Proteus Licht weer om de blikken gaan strijden.

Als eerste mogen Daan-Sander en Erik-Johannes ten tonele verschijnen. Zij worden als echt diehards al om 6.35u door een zootje slaperige kamprechters opgewacht, om te laten zien dat we deze keer “wel op ons eten hebben gelet”, zoals de kamprechters ons hebben aangeraden na de Hollandia. Een uurtje of 2 later zal er dan in de LO2- voor een van de schaarse plekjes in een finale geroeit mogen worden.

Even later zal Jurriaan zijn kunsten vertonen in zijn eenmansbootje. Op de Hollandia had hij nog wat problemen om een goede baansnelheid te bereiken, maar dit weekend zou hij met een goede race mooie resultaten kunnen boeken in het LN1x veld.

Aan het eind van de ochtend zal de voorwedstrijd van de LDev4- gevaren worden. Deze jongens mogen hopen op een betere voorwedstrijd dan zondag op de Hollandia, toen de finale van zaterdag in één voorwedstrijd lag. De verschillen zijn klein, en dit beloofd daarom weer een mooie strijd te worden.

Als laatste gaat EJL het water op. Gaan deze jongens doorzetten waar ze bij de Varsity aan begonnen zijn? Op de vierploegenbaan wordt een plek in de finale een hele uitdaging, maar ze zullen alles op alles zetten om opnieuw te verbazen.

De 4+ zal dit weekend helaas niet van start gaan. Over dit nummer lijkt een vloek uitgesproken. Deze jongens zijn goed op weg om de pech van de boot van vorig jaar te overtreffen. Nu Methew zijn arm eindelijk hersteld is van zijn fietsstunt, lijkt de volgende roeier af te takelen. Ze zullen dit weekend hard gaan trainen omover twee weken andere ploegen te verneuken, als er nog genoeg viermetjes over zijn tenminste…

 Op zondag zullen dezelde ploegen van start gaan. Jurriaan wint dit weekend met de vroegste inweegtijd. Ze schijnen kamprechters te hebben gevonden die om 5.56u al naar halfnaakte lichte pikken willen kijken. Na de LB1x mogen ook de LO4- en de LB8+ al betrekkelijk vroeg in het verre zuiden van start gaan.

De tweezonders hebben het duidelijk beter bekeken. Johannes en Erik starten om 14.55u in directe finale de LSA2-. Daan en Sander hadden geen zin om nog een keer in te wegen en zullen daarom om 17.30u de dikke SA2- starten. De LSA8+ ging helaas niet door, maar om nou voor één wedstrijdje dat hele eind te rijden is ook een beetje zonde. Om die rede wordt om 15.40u door Daan, Sander, Johannes en Erik nog ff een keertje de baan over gestoken in de O4-. Dit betekent dat deze keer maar liefst 45 minuten tussen de start van de LSA2- en O4- zit. Een luxe die Erik de afgelopen 2 wedstrijden niet gewent is.

Tilburg belooft weer mooi te worden. De tijd zal leren of Proteus Licht de vereniging eindelijk aan de nodige blikken kan helpen. De tegenstand maakt het niet makkelijk dit jaar…

 

Reacties