KHB

vier roeiers van ProteusLicht aan de start dit weekend!

Arnoud
Zaterdag startte hij met Pieter Rom Colthoff de LM2-. Zij werden 2e in een zware voorwedstrijd. De finale was wat minder en werden ze 6e. Op zondag wonnen ze ruim in de M2-. De tegenstand viel daar wat tegen.

Roeland
Roeland kwam tweemaal van start in de 4- met de Muda’s en Tim. Na ongeveer 10 trainingen konden ze dit weekend een startbewijs voor Luzern halen. Op zaterdag kwam de tegenstand van de Japanse 4- en de LSB4- van Daan. Na lang aan kop te hebben gelegen moesten ze Japan in de eindsprint helaas laten gaan. Zondag net als Arnoud in het zware veld. Daar kwam de grootste concurentie van een zware Skoll 4-. Daar werd echter uiteindelijk duidelijk van gewonnen, dus blik.

Daan
De LSB4- hoopte nog op een startbewijs voor Luzern, Daarvoor zou er zaterdag hard gevaren moeten worden tegen Japan en Roeland. In de voorwedstrijd leek het aardig goed te zitten. In de finale kwamen ze alleen duidelijk tekort. Slechte voorbereiding en een snoekje van Daan hadden meegespeelt daarin. 10sec achter de de 4 van Roeland is een gat, maar aan de andere kant ook een Reëel verschil tussen een SA of SB ploeg.

Op zondag in de LM8+ drie inschrijvingen. De potentieële lichte WK8+, De LSB4- met vriendjes en Njord/Skoll met vriendjes. In de tweede 8 deed Daan mee, in de derde ikzelf. De 8 van Daan had een stuk of 6 keer getraint om goed partij te kunnen bieden. Helaas kwam het er op de wedstrijd niet uit en werden ze tweede, toch wel ver achter de wk8. Mijn 8 liep helaas ook neit geweldig en wij eindigde 3s achter de acht van Daan.

Sander
Op zaterdag heb ik nog de BLM1x gestart, Een groot veld van 12 man. Mijn doel was vooraf een goede race varen en daardoor niet te ver achter de goede ploegen binnenkomen. Het ging echter wat beter dan verwacht en ik haalde met een ruime 2e plek zowaar A-finale. Skadi, waar ik drie weken gelede nog van verloor, kwam 14sec achter mij binnen. In de finale was de race ook goed, en kwam ik 10sec achter de nummer 1 (LM4x op WK<23 vorig jaar) die ik in de voorwedstrijd nog had. Veel opzetjes in de eerste kilomter om de uiteindelijke winnaar voor te blijven braken me aan het eind een beetje op. 6e, maar toch wel een prima resulstaat vond ik.

Reacties