Martini

Voor mij het eerste wedstrijdweekend dat ik vanachter m’n bureaustoel volg. Gelukkig was er een Live Racetracker, zodat ik het allemaal kon volgen.. uiteraard was ik steeds net te laat met inschakelen…
maar hier een verslag op basis van de uitslagen:

Erik en Maarten startte tweemaal in de 2-
In de LO werden ze derde in een sterke voorwedstrijd.. In de finale konden ze helaas geen aansluiting houden bij de overgangsploegen.. In het LSA veld zette zij volgens de Groningse tijdwaarneming een goede 1:32 neer op de derde 500m… maarja Orca deed daar -54s, waar natuurlijk niet tegenop te racen valt.. Orca won in 6:56… Saurus werd na een snelle start wel teruggehaald..

 De 4- kwam dit weekend maar één keer aan de start.
In het LDev4- veld werd een 2e plek bemachtigd. De tijden suggereren een spannende race met Nereus en ook Triton was niet ver weg.. Als mijn wiskundige talent mij niet in de steek laat, delen ze nu de tweede plek met Aegir in het klassement.. Vidar volgt op één punt en Triton wint het klassement.. De enige race waar ik wel precies op tijd klaar zat voor de racetracker was de LO4-.. Na ongeveer 1;30 komen Aegir en Njord/Skoll langs de 500m maar waar blijft Proteus? Vidar Njord en Saurus volgen, maar Proteus komt niet langs… Blessure bij de slag blijkt achteraf… Aegir wint voor Njord/Skoll.. resp 6:09 en 6:10.. rappe tijden….

In de skiff hadden we dit weekend 3 deelnemers..
In de LN skiff werd Jurriaan nipt 2e in zijn sterke voorwedstrijd.. Mathew werd 4e in zijn vw.. Salland werd gepakt in een constante race.. Het moet overal nog net ff een tikje harder… Justin deed het iets beter dan Mathew met een 9e overall tijd.. een tijd die in de eerste voorwedstrijd genoeg was geweest voor een 2e plek, maar in de derde helaas niet.. Jurriaan moest er onddanks een redelijke start in de finale toch ook af.. een 5e plek voor hem.. In de beginnelingen skiff de volgende dag werd Jurriaan 2e.. Een plek die hij schijnbaar bijzonder aantrekkelijk vindt.. constant hard varen is leuk, maar een keertje winnen zou ook niet verkeerd zijn..

Dan hebben we nog de LO4+
in een veld met 2 andere neit eerstejaars ploegen werd een 2e plaats behaald.. 6:42 was de tijd.. slechts 2sec boven de overgangsstreeftijd.. En dat terwijl er weer met een invaller geroeid werd..

De LSA8+ werd een SA8+..
Jurriaan viel in voor Mark maar had zich na de weging voor de LB1x te vol gepropt… in het zware veld werd afgerekend met TJZ in een tijd van 6:04.. het was stuivertje wisselen met Orca/Phocas, maar daar eindigde ze helaas net achter.. en bij deze een corrigerende tik naar de 1500m klokker van baan 7 omdat hij heeft zitten slapen…

zaterdag schuine wind mee en zondag vol wind mee (volgens plaatje) gaven redelijke omstandigheden voor de Martini.. een luchtvochtigheid van ong 70% zorgde voor een aantal snelle tijden…

Reacties