Het roeien is weer begonnen!

Het weer wordt wat minder en de colleges zijn weer begonnen. Hoogste tijd om dus weer in de boot te stappen. Met mij hebben nog 19 lichte pikken hetzelfde bedacht.

Enige dagen geleden zijn we met 15 roeiers en 7 coaches begonnen met MGL2010. Deze groep bestaat dit jaar uit 6 tweedejaars (waarvan 4 uit EJL09, 1 uit EJL08 met sabbatical en 1 Skadinees), 1 jeugdroeier, 5 derdejaars (waarvan 1 zware bal die eindelijk het licht heeft gezien) en 2 vierdejaars. Met zoveel mensen met zoveel verschillende achtergronden kunnen vele Empachers en Italiaanse boten gevuld worden. Voorlopig blijft het bij één viermet, twee vierzonders, één tweezonder en één skiff.

Daan en Sander gaan hun eigen feestje bouwen. Als ze voldoende rust hebben gehad na een vakantie doortrainen zullen zij als Über Licht 2010 met een eigen coachkader aan de slag gaan om weer wat plekjes in een bondsboot bezet te gaan houden. Thomas is uitgerust en heeft de spinnenwebben van zijn skiff geveegd. Hem zullen we de komende tijd ook weer over de Schie kunnen zien denderen. Ook Roeland en Arnoud zijn met het vizier op London inmiddels weer aan de slag gegaan.

De komende maanden zal in ieder geval weer hard gewerkt worden, om dit jaar weer te kunnen heerschen op de wateren in Groningen, Delft, Amsterdam, Tilburg en ver buiten de grenzen.

Reacties