NKIR

Vorig jaar was de NKIR een ongekend succes voor Proteus Licht, de blikken en bijbehorende titels in het LSA, LSB en LN veld werden mee naar Delft genomen, zou dit jaar weer zo’n succes worden?

De eerste starts van de dag waren in het LSB veld, S.M. van Dijk lag een race lang aan kop belaagd door de orcaan op de ergometer naast ‘m. Echter deze Utrechtenaar moest na 1000m haken. Net voor de eindsprint had S.M. van Dijk nog een aantal meters voorsprong op Sjefke, maar in een gruwelijke eindsprint, wist Sjefke met tijden onder de 1:30 nog over de S.M. van Dijk heen te gaan en zo de 1e plek en de Nederlandse titel te bemachtigen. De Nederlandse titel? Correctie: Sjefke hoort niet bij de 1.1 miljoen Nederlanders met een dubbel paspoort en is echt een Belg, de Nederlandse titel ging dus toch naar S.M. van Dijk. Ondertussen was Daan nog stiekem op komen zetten in de eindsprint. Zo werd het LSB veld een 1,2,3 tje voor Proteus Licht!

In het LSA veld ging Roeland voor z’n prolongatie, Arnoud maakte z’n comeback en Tim mocht als Proteus Licht sjaars ook meedoen. Er werd hard getrokken, Roeland prolongeerde z’n titel, Arnoud is terug & Tim doet ook lekker mee in het lichte veld.

Het lichte eerstejaars veld was zoals altijd aan elkaar gewaagd, met een duidelijk raceplan op zak (hard starten, hard door & hard eindsprinten) mocht EJL2010 laten zien wat ze konden. Het hard starten en hard door ging goed, Vidar zat ze echter op de hielen en na de 1000m moesten ze zelfs de koppositie aan Vidar overgeven. Maar ook het hard eindsprinten werd goed uitgevoerd, hiermee werd in de laatste 100m nog 6m terug gepakt met als resultaat een gedeelde 1e plek & een nieuw Proteus record!

Kortom: weer een mooi dagje, veel stervende zwanen gezien, maar niet bij Proteus Licht! Volgend jaar het kwartet!

Reacties