Lineairiteit van Krachtraining.

Tijdens de krachttraining is het altijd belangrijk om goed om je heen te kijken. Met name als er leuke vrouwmensen in de buurt zijn. Zo kwam het dat wij tijdens het bankdrukken meer oog hadden voor het vrouwelijk schoon naast ons dan voor ons eigen gewicht. Dit eindigde echter toen de rekenaar in ons wakker werd. De nodige frustratie kwam op toen we zagen dat de dames naast ons best wel flinke gewichten vast hadden. De frustratie maakte plaats voor blijdschap toen bleek dat er een mooi lineair verband zat in de gewichten van lichte dames, dames en lichte pikken; voor elke categorie kwam er 5kg aan de stang bij. Nog mooier werd het toen dit vergeleken werd met de ergomax scores. Anouk (LD) trapt een respectabele 7.27. Ellen, die met  5kg meer  aan het bankdrukken was komt tot 6.59. Johannes, die op dat moment weer 5kg meer vast had, zit zo rond de 6.30. De enige conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat voor elke 5kg winst bij bankdrukken, je 30s harder gaat op 2k. Daar we nog aan het opbouwen waren werd al snel besloten om te gaan voor 6 plat. Er werd nog een poging gedaan om de 5.30 te halen, maar dit was toch net te hoog gegrepen, dus deze werd niet voltooid.

Aan de hand van de functie die nu opgesteld kan worden, kunnen nog enige conclusies getrokken worden:

          Ik (Erik) trap ruim 40s te laf.

          Iemand met een ergomax van 8.30 kan de stang niet omhoog krijgen.

          Iemand met een ergomax van 10.30 kan zn armen niet omhoog krijgen.

          David kan in 4 minuten zijn ergomax voltooien.

          Hij gaat daarmee dus sneller dan Chuck Norris.

          En hij evenaart  Steven Seagal.

 

Nu de stemming er een beetje in zat werd de rest van de training verder gerekend. Zo werd er gedeadlift met 1 VZB1 en gelegpressed met 4 LD2 ofwel 5 DS3. Al met al dus weer een zeer functionele training.

 

 1 Vadzige Zware Bal          2 Lichte Dames          Dames Stuurtjes

Reacties