Afstandsblikken en blikken van afstand

Aahhh… de Amstel. Sinds de November Vieren niet meer gevaren op de woelige wateren tussen Oude Kerk en het Amstel hotel maar elke keer dat de boot aan het vlot van RIC in het water wordt gelegd voelt het meer vertrouwd. Het is de laatste vrijdag voor de HR4K. Het water is glad, de lucht schoon, de focus goed en het eerste baantje varen is strak. Halen staan en andere bootjes worden in ED voorbij gevaren. Dat beloofd wat. Vooral die andere bootjes… Op de vooravond van een weekendje rossen, is het ontspanning wat de klok slaat. Veteranen boten trekken een baantje met moeders de vrouw aan de kant, eerstejaars achten doen hun best nonchalant de laatste training te draaien en een enkele M18 4x+ zweeft elegant over het gladde water.

 

Nu staat een weekendje Amstel natuurlijk vrijwel geheel in het teken van ruim van tevoren wegen, eten, roeien, beentjes omhoog en nog meer roeien. En als je blokken zes uur uit elkaar liggen moeten de beentjes lang omhoog! Echter is er tijdens het rusten van de benen naast het vertellen van grote verhalen en het wegwerken van nog grotere hoeveelheden Pringels, tijd te over voor ontspanning. Waar de een de volgende race visualiseert met ogen dicht, geniet de ander liever van het keur aan natuurschoon dat de soos van Roeivereniging Ignatius College siert. Ongegeneerde staar partijen worden met vaderlijke blikken gepareerd met een rood hoofd als gevolg. Hennie heeft duidelijk zijn race niet met ogen dicht gevisualiseerd. Dat Spaarne daar zelf weinig van mee kregen is des te vermakelijker. Mochten ze de Head volgende week winnen kunnen ze een uitnodiging voor een diner verwachten. Moeders hoeft zich niet druk te maken, want als zij zorgt dat er ontbijt is komen de dames veilig thuis.

 

Owja, er werd ook nog geroeid. 2500m was m de eerste 1800m net niet. Het varen van een 2k is voor iedereen alweer een tijdje geleden en echt hoog inzetten was even wennen. De 250m was erg rommelig en had een stuk harder gekund als er collectief was geroeid. 750m was OK maar iets te kort onderwater in vergelijking met de bewegingssnelheid. 5k begon en eindigde goed maar klapperde wat onder de Rozenoordbrug door.

Al met al goede food-for-thought. Op naar de Head of the River Amstel en een mooi Hemelschblauw diner! Hopelijk met ontbijt. Alhoewel, 1994…. ai

 

 

Reacties