Doop ‘Alwin Snijders’

Alwin heeft -ruim een week geleden alweer- een Empacher lichte skiff gedoopt die zijn naam draagt.

Met zijn staat van dienst was het natuurlijk een kwestie van tijd voordat hij eindelijk in de vloot vereeuwigd zou worden. Als junior roeide hij al bij KR&ZV Het Spaarne, in Delft heeft hij bij Proteus-Eretes zijn carriere voortgezet. Al met al heeft hij een slordige 13 jaar geroeid (excusez als ik er een jaartje naast zit). Zijn erelijst is dan ook intussen een paar A4-tjes lang: nationale top, internationale top, jaren een vaste kracht in de oude acht, WU23, driemaal naar Henley, twee periodes in de bondsselecties met o.a. een 4e plek in de LM2- op het WK, WorldCup brons in de LM1x, WorldCup brons in de LM4- en WK goud in de LM8+. Alwin mag dan ook met recht een coryfee genoemd worden.

Tijdens zijn praatje verwees hij naar de moeilijke periodes die hij tegenkwam op weg naar de top en die je als atleet sterker maken. Denk hierbij aan selecties, het zwaar en licht roeien, de vele blessures enzovoorts. Dit deed hij aan de hand van twee voor hem erg belangrijke jaren. Anouk Pelser, ex-DDS, mocht de nieuwe aanwinst voorroeien omdat er zoveel overeenkomsten zijn tussen hun beider loopbanen. Intussen vaart oud-ploeggenoot Arnoud Greidanus zijn kilometers in de ‘Alwin Snijders’ in voorbereiding op het WorldCup seizoen dat hij scullend gaat doorlopen dit jaar.

Reacties