Halu Roeiwedstrijden

De insteek voor deze verenigingsbrede roeiontrmoeting met wedstrijdkarakter was 500m met keerboei in een C4+. Waar een waar spectakel verwacht werd, werd het een enigsinds saaie individuele tijdrace. Het klonk zo mooi, 2×250 meter rammen en zo snel mogelijk rondmaken. Maar het grote spectakel van 3 boten die tegelijkertijd willen ronden om een keerboei bleef uit. Zelfs een keerboei in het water neerlegen bleek helaas teveel gevraagt. Zo werd de wedstrijd een flauwe tijdrace over iets meer dan 2x250m en bij de toeter moest je rondmaken. Ook het weer kon dat niet goedmaken. De hele dag onder een stralende blauwe lucht zitten studeren en als je dan mag roeien gaat het regenen. Maargoed het resultaat mocht er achteraf zijn. Een heerlijke kruimelvlaai. Daan,Sander, Hennie, Sjefke en stuur Mathew hebben ervoor gezorgt dat de overwinning naar ProteusLicht ging. En dat met maar liefst 4s voorsprong op MGZ, en nog meer op de rest werd er gewonnen. Gezien de enorme snelheid die in de C4 ontwikkelt werd, was dat toch een visuele bootlengte licht. Zelfs oud MGZ die jarenlang hun leven hebben ingericht om zo hard mogelijk te 4+en (lees Overgangs te worden) konden deze snelle formatie van ProteusLicht niet bij blijven. Of het in de start, de baanhaal of het rondmaken zat zullen we nooit weten. De reden voor het afzonderlijk starten blijft gissen. Als het was om de boten te sparen is het in ieder geval niet gelukt. Een ouderejaarscompoploeg maakte het onmogelijke waar. Zij snoekten zo hard dat de boordrand onder water kwam, wat een als de titanic zinkende C4 tot gevolg had.

Reacties