Risotto vanille pap. Traika-hap!

Ideaal voor tijdens trainingskampen in het verre zuiden. Voeg voor een verhoogde entertainment waarde hele kaneelstokjes toe en vertel zware ballen dat ze hun bord leeg moeten eten. Spektakel gegarandeerd!

 

Wat?

  • 500 gram risotto
  • ongeveer 2 liter melk op kamertemperatuur (niet te koud!)
  • 3-4 eetlepels suiker of honing
  • snufje zout
  • 2 klontjes boter (klein klontje he!!)
  • 2 eieren
  • vanille stokje (evt. kaneelstokjes, pruimen, rozijnen etc.)

Hoe?

Smelt de boter in een pan op hoog vuur en voeg de risotto toe. Roer goed om zodat alle korrels met boter zijn bedekt en voeg de suiker/honing toe. Snij het vanille stokje over de lengte door en schraap met het puntje van je mes het stokje leeg. Doe dit bij de risotto en blijf goed roeren. Snij het lege stokje door de helft en doe dit ook in de pan.

Als de korrels glazig worden draai je het vuur laag en kun je beginnen met het toevoegen van de melk. Voeg telkens een half glas melk toe, roer tot alle melk is opgenomen en voeg pas dan weer melk toe. Proef regelmatig of de korrels gaar worden. Ze moeten een beetje bite houden. Als de melk op is voordat je risotto gaar is kun je wat extra warme melk of water toevoegen. Als al je melk is opgenomen – na ongeveer 15 minuten – en je risotto gaar is, draai je het vuur uit. Haal de twee halve stokjes eruit en roer het tweede klontje boter door de pap. Laat de pan nu even met deksel erop staan.

Spoel een grote glazen kom af onder ijskoud water, en stort de risottopap hierin. Eet warm of koud en krijg koolhydraten als een malle binnen!

Reacties