Prioriteiten

Afgelopen weekend was-ie-dan, de enige echte boerenkool wedstrijd van Nederland: de Varsity! De corporale clubs van het land kijken hier maanden lang reikhalzend naar uit. Dè gelegenheid om correct gekleed met wat pollen te slingeren en gezellig met je clubgenootjes pils te tanken en te kijken naar wat mensen die zich op het Amsterdam Rijnkanaal in het zweet aan het werken zijn.

Nou is een lichte pik in het algemeen, en de heer R.A. Lievens in het bijzonder, niet heel erg vies van een beetje zweet (en bijbehorende lichaamsgeuren), dus hij pakte de handschoen op en zou samen met de zware ballen S.K. de Groot, P. Pontenagel en B.J.F. Vogelzang Kuipers de DSR vertegenwoordigen in het veld der Oude vieren, het nummer waar het allemaal om draait. 

Om half elf in de ochtend was het dan zover, er mocht in de eerste voorwedstrijd aangetreden worden tegen Nereus, Skoll, Aegir en Thêta. De eerste 1000m leek het zowaar op een serieuze wedstrijd echter gooide een danwel niet imaginaire acht in de oproeibaan roet in het eten en zorgde voor een gezellig samenzijn van met name Aegir en Thêta. Dat de race hierdoor afgevlagd werd was voor de andere drie ploegen niet duidelijk en iedereen bleef ook in het laatste stuk nog goed z’n best doen (in het bijzonder de Muda’s met een eindsprint in 60+). Na een paar minuten werden de verenigingsvertegenwoordigers van de betreffende verenigingen echter bijeengeroepen en werd besloten dat de vw zonder Aegir over geroeid zou moeten worden. 

Helaas werd het tijstip van overroeien pas bekend gemaakt toen den ouden vier al aan de lunch zat, als de keus dan wordt of heel erg haasten, in de boot springen en naar het startvlot racen om te kunnen starten of lekker verder lunchen, dan is deze natuurlijk snel gemaakt (want wie heeft er nou eigenlijk echt zin om 3k in en 4 te moeten racen…).

Omdat toch iemand het moest doen voor Proteus heeft EJL in een tumultueuze race weer wat punten verdient in de strijd voor het eerstejaars klassement.

 

Reacties