Zonnige Zuiden

Hulde voor de eerstejaars die hun plek gevonden hebben: in de top van het veld. Behalve in Houten, waar EJL en Roeland zich lieten zien, werd er ook gevaren in Gent op de immer geslaagde voorjaarswedstrijden aldaar. In actie kwamen alle overige ouderejaars min Arnoud, Hennie en Thomas. 

Daan & Sander kwamen alleen zondag in actie. In de ochtend werden ze tweede op anderhalve seconde achter de zware jongens van ORCA, maar voor Ties&Jurgen.

De tweedejaars gingen ook een flink aantal keer de baan over. Rob in de skiff en in de dubbeltwee met Sander vd Matten van de Dordtsche, zijn oude burgerclub. Voor Rob stond er veel op het spel dit weekend, hij moest ook aan de bak tegen zijn broertje om zijn zakgeld veilig te stellen.

Bastiaan en Jeroen werkte flink wat races af in de intussen vertrouwde 2-.

De 4- leek zaterdag in betere doen dan zondag. Maar ze beginnen de benodigde snelheid richting het seizoen te ontwikkelen. 

Sjefke startte niet in het Hemelsblauw, maar in de Nationale kleuren van Belgie, waar hij zich voorlopig in de Belgische A-boot en de kijker heeft geraced. Ze werden tweemaal tweede achter de op elkaar ingespeelde Jonkman-boys. De gaten waren grofweg 4,5 en 3,5 seconden respectievelijk. Met een beetje samen trainen zullen hier de komende tijd de nodige secondes af geknabbeld worden. Sjef zal dan ook de Ontwerp Synthese even laten voor wat het is en de komende tijd hard trainen in Hazewinkel. Ennieweej de eerste stapjes naar World Domination voor ProteusLicht beginnen zichtbaar te worden.

De hele bende van MGL kroop nog samen met Sander in de acht. De blikken kwamen uiteindelijk voor rekening van de Dames. Dadelijk nog een Traika en dan zien we eindelijk iedereen in actie op de Hollandia, een wedstrijd die er toe doet.

Reacties