Duisburg

Dit weekend was het dan tijd om te laten zien wat Daan en ik geleerd hebben in de LSB4-. Voor Duisburg was het primaire doel goede races varen en kijken waar we staan. Het is daar een mooie baan, die wel wat weg heeft van de bosbaan. De bomen staan alleen nog net iets dichterbij en de aparte oproeibaan maakt van het oproeien een mooi uitstapje.

Het afvallen ging wat minder voorspoedig dan de bedoeling was. We moesten allebei nog 500g naar benede t.o.v. het NK, en dat leverde wat stress op. Vooral in het hoofd want uiteindelijk hadden we bijna 2kg over met z’n vieren. Overigens had één van de Belgen het idee dat wanneer je 72.8 weegt dat je dan met een beetje wiebelen toch wel in kunt wegen. Helaas voor hem vond de kamprechter het na 5min wiebelen wel mooi geweest.

Duisburg is een mooie wedstrijd met veel internationale ploegen. Heel veel nationale equipes waren aanwezig. Zo moesten we op zaterdag tegen de wereldkampioen LSA4- en de vice wereldkampioen. Ook een Duitse tegen4 met oa wereldkampioenen LSB4- was van de partij. Verder ook een hoop SB ploegen zoals: Frankrijk, Engelend, Duitsland, Hongarije en Denemarken. En natuurlijk was de LSA 4- van België aanwezig.

Onze voorwedstrijden waren behoorlijk goed. Zaterdag lagen uit de start voor op het hele veld waaronder de Duitse tegenvier. Die kwam na de 500m langzaam voorbij. Bij ons zakte het tempo net iets teveel weg (34), waardoor we de snelheid niet helemaal meer vast konden houden. Hierdoor kreeg de Deense B vierzonder de kans om ons rond de 1500 voorbij te komen. Helaas B-finale dus, maar voor een eerste race zeker neit slecht. De B-finale was wel echt slecht, de tegenwind en wat mentale dingetjes zorgde voor heel slecht roeien.

De volgende ochtend waren we weer heel goed weg in de voorwedstrijd. We leken met afstand te gaan winnen, maar een aanvaring met een zwaan op de 1100 zorgde voor een iets minder vervolg. Hierdoor kwamen de Fransen langzaam terug en drukte vlak voor de finish hun puntje ervoor. Balen, maar wel finale. In de finale konden we wederom de goede halen niet vinden wat resulteerde in roeien ver onder het kunnen.

Conclusie is dat we hebben laten zien dat we in potentie heel hard kunnen varen, maar dat het er nog niet altijd uitkomt. Gelukkig hebben we nog even te gaan tot het WK<23 in Wit Rusland.

De Belgen met oa Sjefke hadden een slecht weekend. Helaas konden zij het in Duisburg niet laten zien. Het vervolg is nog enigszins onduidelijk.

Reacties