Moeilijk, moeilijk

Het is ook om wanhopig van te worden: Je bent een trouwe supporter van ProteusLicht en je komt regelmatig kijken naar de trainingen. Je wordt iedere ochtend wakker onder je ProteusLicht-dekbed in je ProteusLicht-pyjama. Je smeert je boterhammetjes pindakaas -om groot en sterk te worden-, deze verdwijnen in je ProteusLicht-lunchtrommeltje en je vult nog gauw even je ProteusLicht-drinkbeker voor je monter aan je dag begint. In het weekend leef je voor de kick van de races, alle vedetten op het water. Maar nu dient zich een probleem aan: naar wie ga je kijken?

Want denk je dat die beunhazen het je makkelijk maken? Dat ze allemaal de zelfde wedstrijden afwerken, een zelfde cyclus doorlopen? Neeeeuh, no way.

Arnoud & Roeland zijn aan de strandspieren en -looks aan het werken in het Zuidelijke Avis Varese. Hierna zien we ze pas weer in Bled in actie.

Sander & Daan hebben na de Hollandia nog seat-races gehad. Zij nemen met onze mede-knorren van Skoll en ORCA de LM4- ter hand. Dat is wellicht niet zo vreemd aangezien Skoll, Proteus-Eretes en ook ORCA al jaren leverancier zijn van snelle lichte roeiers getuige ook de A-equipe. We kunnen ze voor het eerst in actie zien in Duisburg-Wedau waar over een week geraced wordt. Zij zullen zich nu gaan richten op kwalificatie voor de WU23 om daar het rood-wit-blauw te verdedigen en ons trots te maken. 

Thomas start in de eenzitter in Gent, alwaar hij iedereen gek gaat maken. Het is nog niet helemaal duidelijk of en wat voor ploegen er gaan komen. Wel is het duidelijk dat Thomas in de skiff (4e LM1x) en op de ergo (4e LM) heeft bewezen helemaal terug te zijn.

Sjef start eveneens in Gent met zijn Belgische vriendjes in de 4- als combinatieploeg. Ze hebben intussen wat geoefend samen, dus iedereen is erg benieuwd naar de snelheid. 

Hennie, Mark-Erik-Tim-JW, Bastiaan&Jeroen en Rob zullen samen met de eerstejaars de races naar hun hand zetten op de ZRB in Tilburg (Hey pssst, dat zijn precies 8 poppetjes). Dit beloven weer spannende potten te worden. Hennie vs de Triton-dude, ook de LDEV4- is weer een leuk veld, de 2ejrs zijn nog wat wisselvallig in hun nummers maar laten regelmatig overtuigende races zien. Tot slot natuurlijk de LEj8, een heksenketel als vanouds, met veel snelle goede ploegen. Vraag is wie dit weekend het hoofd koel kan houden.

We gaan uit van heet weer, een ontspannen sfeer die meer aan een competitiewedstrijd doet denken en natuurlijk alle gekkigheid die een 4-baans-roeibaan met zich meebrengt. 

Tot aan de kant!

 

 

 

Reacties