Wedau Duisburg

Komend weekend vindt vlak over de grens de Wedau regatta plaats. Dit is een echte buitenlandse wedstrijd. Gent is altijd mooi hoor, met vele niet-Belgische deelnemers is het allemaal aardig internationaal natuurlijk, maar deze wedstrijd is toch een stuk strakker georganiseerd en de velden zijn sterker bezet. Het neigt meer richting een WorldCup eigenlijk, zeg de Koninklijke Holland Beker, nou dan heb je intussen wel een plaatje.

Om een lang verhaal kort te maken: Ellen, Bauke, Daan, Sander en Sjef starten hier.

Ellen gaat met twee NK-titels op zak kijken wat de tegenstand in het buitenland is. Bauke gaat Marcel Hacker, de man die eigenhandig de Deutsche Bahn heeft aangelegd, gek maken in de skiff.

Maar wat natuurlijk voor deze website vele malen belangrijker is, zijn de snode plannen van Daan&Sander en Sjef. Zij gaan het in twee vierzonders tegen elkaar opnemen. Daan&Sander in de LSB4- en Sjef in de Belgische LSA4-. Sjef won afgelopen weekend het zware veld in Gent en Daan&Sander hebben we niet meer in actie gezien. De bookies van ProteusLicht lopen zich alweer warm. Alle vele maanden aan StuFi werden ingezet.

Live kijken kan trouwens prima. In het verleden zijn er al heel wat lichte barries met de racefiets heen gegaan. Een voorbeeldje is 2004, toen Arnoud&Tom en Jeroen&Ewoud in de LM2- en Roeland & Wim Bakker in de LM4- bewonderd werden. Zie de foto’s uit den ouden doosch: ouden doosch

Reacties