Het zonnige (en winderige) Roosendaal

Het zal velen niet ontgaan zijn dat de LSB4- nog niet erg naar behoren presteert op de nationale wedstrijden. Er is binnen de ploeg en bij de begeleiding echter voldoende vertrouwen om het traject voort te zetten. Om enige druk te ontzien is er voor gekozen om naar Roosendaal te verkassen. Bij de familie Boonstra is het altijd goed vertoeven.

Nou zou ik natuurlijk een heel verhaal kunnen houden over hoe k*t het is dat het continu heel hard waait en dat het open weiland zorgt voor overbodig veel wind, maar dat vindt Daan niet goed.

Het is op de Roosendaalse Vliet prima trainen. Er is een ontspannen sfeer en het is erg gezellig. We hoeven niet langer elke 2km rond te maken (al willen sommigen wel steeds laten lopen) en de zon schijnt behoorlijk. De auto’s besparen onnodige fietsintensiteit en de NS-kaart maakt ‘gratis’ parkeren mogelijk.

Er wordt hard gewerkt aan een hechtere ploeg worden, elkaar meer verrot schelden en ervaring in het racen en daarin het goede roeien langer vasthouden. De boot is opnieuw afgesteld, naar nieuwe inzichten opgedaan uit de moterboot. Een hele aardige overgeïntresseerde meneer vond dat hij beter met het bootje kon varen dan Jeroen (not), maar dat gaf ons wel de mogelijkheid om een hoop te filmen. Er gaan zowaar een aantal dingen beter dan in Sevilla. We hebben inmiddels toch zeker de uitstraling van een goede tweedejaarsploeg ipv een matig sjaarsteam.

Osaka was als vanouds lekker (eigenlijk vooral veel). Het is altijd verstandig om voor het structureel afvallen even heel veel te eten, want dat kun je daarna makkelijk er weer af krijgen en heb je sneller het gevoel dat je goed bezig bent. De eerste taart is echter al besteld bij Mama Boonstra. Voorlopig gaat alles prima, maar de eerste test komt vanavond pas. Eén van de zusjes van Daan zal naar huis komen en laten we hopen dat daarna de concentratie nog net zo goed is als daarvoor.

We zitten hier nog tot en met dinsdag en dan vanaf vrijdag t/m maandag weer. Ik hoop dat het in de rest van Nederland flink kut roeien is en tot snel.

 P.S.  excuses voor de taalfouten, als iemand anders die er even uit wil halen(A)

Reacties