KHB -update-

 … En toen stopte de internetverslaglegging even door een lekker zomer zonnetje. De rest weten we. 

BLM1X: Johannes finisht als eerste Nederlander op een derde plek. Hij zit dicht op nummer twee, maar geeft iets teveel weg in de start zodat zijn goede inhaalrace niet meer mag baten. Broertje Obreno wordt onbedreigd eerste. LM1X: Ook Thomas laat zich niet onbetuigd. Hij wordt eveneens derde op 1 seconde achter nummer 2. Opvallend is dat hij de enige Nederlander was in deze A-finale. Voorlopig nog geen winst en dus geen blikken voor Proteus-Eretes, maar wel nette resultaten.

Hennie en niet veel later Thomas hebben A-finale verdiend. Sjef komt nog tekort. Vanmiddag om-ut-echie. Bauke laat zien dat iedereen te pakken is: beetje dollen met Tim Maeyens & Braas om zich uiteindelijk als derde rechtstreeks te plaatsen voor de Semis A/B. Maeyens pakt 4 seconden op Braas in de laatste split: uitroeien van Braas, of de klasse van Maeyens?

De Koninklijke Holland Beker staat op het punt te beginnen.

Dat betekent: Het fraaiste wedstrijdweekend van de vaderlandse roeikalender. Internationale deelnemers. Strakke organisatie. Eeuwige roem, in ieder geval voor aankomend jaar.

Komt dat zien, komt dat zien!

Voor Proteuslicht verschijnen de topatleten, de bovenkant van de middengroep en de eerstejaars aan de start:

In het oranje van de KNRB starten Jaap&Arnoud in de LM2X. Na een voorspoedige start op de Hollandia, vielen de World Cup I en de ARB wat tegen. Her en der werd geroepen om acties en maatregelen. Er is inmiddels ge-seat-raced, Jan Klerks is meer bij de ploeg betrokken en dat bevestigde het vertrouwen. Er kan weer naar voren gekeken worden, gewerkt aan ruim 2 jaar groei en Olympische plakken.

Eveneens in het oranje zien we de vertrouwde LM4-. Rocco&Co starten zoals zo vaak in het zware veld en worden voorzien van veelbelovende tegenstand. Op naar Luzern, chillen in het zwembadje bij de start en de Appletjesbar en natuurlijk naar Nieuw-Zeeland.

Daan&Sander verschijnen namens Skoll in het BLM4- veld. Naast goed trainen en goede voorwedstrijden, gaan zij dit weekend de laatste benodigde stap zetten: goede finales! Er is in alle luwte getraind in Roosendaal (zie “Het zonnige (en winderige) Roosendaal”) en gewerkt aan het vertrouwen. Als ze allemaal niet te moeilijk doen en gewoon gaan varen, gaan we mooie races zien van deze mannen. Op naar Brest!

Thomas Marinissen timmert lekker aan de weg in zijn skiffje. Dit weekend gaat hij weer een showtje weggeven in de LM1X velden. De man met de oneindige benen zal weer iedereen versteld doen staan met zijn “lange halen, gauw thuis” tactiek. Naar verluid staan dit weekend de LM2- en de LM1X velden -op zijn minst zijdelings- in het teken van de LM8+ voor de Europese Kampioenschappen.

Vijf man gehad, drie ploegen te gaan:

Eveneens in de eenzitter: Gert-Jan Noben en Johannes van Tienhoven. Deze beide heren die door het leven gaan als Sjef en Hennie, komen elkaar toch weer tegen. In het voorseizoen zaten ze in de 2-. Dat ging behoorlijk voorspoedig en ze mochten ook in Belgie hun kunstje vertonen. Helaas was het verblijf van Sjef daar iets minder bevredigend dan gepland. Intussen hebben beide heren gekozen voor overzicht en zich vol overgave gestort op het scullen. Dat heeft ze geen windeieren gelegd (al zijn er nog wat mensen erg benieuwd naar wat ze nu samen in een 2- zouden doen: hopelijk krijgen we nog eens de kans om daar achter te komen). Ze zullen starten in de BLM1X en in de LM1X. Dat belooft wat.

Tot slot de LFm8+. Over “Raw Potential” gesproken: 8 ruwe diamanten die steeds verder gepolijst worden. Deze mannen kenden een wat trage start van het bootseizoen. Niet veel later bekwaamden zij zich in de kunst van het voorwedstrijden vlammen. De laatste stap, het pieken in een finale, wisten ze lange tijd nog niet te zetten. Menigmaal werden zij eerste in de voorwedstrijd om vervolgens achterin de A-finale te eindigen. Maar sinds dit weekend, is ook die laatste oh zo belangrijke stap gezet. Wij maken de borst nat voor de laatste twee wedstrijden van deze mannen.

Al met al genoeg vertier vanuit ProteusLicht. Daarnaast zien we dat ook bij zwaar er weer grote mannen opstaan en meedoen om de knikkers. Bauke strijdt in het hoofdnummer om de Holland Beker en weet zich in goed gezelschap, zoals u in de lijst van vroegere winnaars kunt zien. Daarnaast starten nog twee veelbelovende roeiers samen in de M2-: Maarten van Blokland en Paul Pontenagel waren van plan om BM2- te starten, maar gaan zich nu direct meten met Blink en kornuiten. Winst is wellicht wat onrealistisch, maar er is hier een mooie kans om indruk te maken. Sytse is helaas geblesseerd en voor Sjoerd komt de Holland Beker nog wat vroeg. Dan zijn er nog de nationale achten met Peter Wiersum, Chantal Achterberg en Sytske de Groot.

Amai!

 

 

 

 

 

Reacties