Windmolens zijn goed voor het milieu

Dat dit weekend het weekend van de Martini Regatta is, is ook ook in Roosendaal te merken. Het zuidelijke klimaat laat zich nog niet van z’n beste kant zien. De plaatselijke bevolking blijft echter gewoon een halve km op een neer varen, dus wij gingen ook maar het water op.

Er heeft wederom een wisseling in posities plaats gevonden. iedereen is een plekje naar voren en Daan sluit achteraan aan. Dat Daan een ruime woordschat heeft blijkt wel uit zijn commando’s. Benen… Benen.. Benen.. Benen… Benen.. Benen…… en dan de 2e minuut: Benen… Benen… Naja de rest spreekt voor zich. Aan mij de taak om de boel een beetje op te jutten en het aanvallende roeien in de ploeg te krijgen. tot nu toe lijkt het met vallen en opstaan wel goed te gaan.

┬áDat de integratie met het Roosendaalse volk (dat overigens voornamlijk PVV stemmers zijn ondanks de helft nog nooit een buitenlander heeft gezien) zijn vruchten af begint te werpen mogen duidelijk zijn. Naast een jongens junioren afdeling heeft de Roosendaalse namelijk tegenwoordig ook een meisjes afdeling. Het helpen met tillen van de plastic skiff’s ging nog niet helemaal spontaan, maar nadat Jeroen had gevraagd of iemand dat meisje even wilde helpen, kwam de gelante gentelman in ons bovendrijven. Karin (tenminste, dat stond op haar pakje) d’r skiff werd soepel uit het water getilt en later de loods ingebracht.

Tijdens de voetbal was de cavia druk in de weer. Aandachtig werd gekeken hoe de cavia achter een stuk wortel aanliep of hoe het beest het blik in zijn kooi omver gooide. Of het alleen aan Cavi A lag dat we sneider nog zo weinig in actie hadden gezien is niet duidelijk, maar verbaast waren we wel toen de bal ineens in het doel lag. Uit de herhaling bleek dat Sneider de bal als een strandbal in het doel had gezwabberd. Gelukkig brachten de wissels weer wat meer attractiviteit (dit soort woorden gebruiken is natuurlijk vragen om taalfouten). Hieruit werd onze hypothese bevestigt dat het wisselen van de opstelling wel degelijk zijn vruchten afwerpt.

naast het roeien en het voetbal wordt er ook nog gestudeerd. Zo heeft Daan inmiddels opgestoken dat het zwaartepunt van een driehoek op 2/3e ligt en heb ik geleerd dat wanneer een verzameling van propositieformules een andere propositieformule tautologisch impliseerd dat dan de combinatie van die verameling en de negatie van die propositieformule niet vervulbaar kan zijn. Dat wilde ik jullie toch niet onthouden.

Vanaf dinsdag zijn we weer in Amsterdam te bewonderen. Hopelijk zien we volgend weekend een hoop supporters langs de kant bij de koninklijke. We hopen op nog wat meer inschrijvingen, maar we gaan er sowieso een mooie pot van maken!

Reacties