Luzern -update(2)-

Ookal doet de website van Proteus-Eretes anders vermoeden, er is genoeg te beleven.

Zo hebben we net de slotwedstrijden achter de rug, met een aardige set blikken en snelle tijden. Bovendien werd er op de HRR gestreden voor de blikken in de hoogste velden. Intussen zijn ook de boten in het Delftsche weer glimmend gepoetst voor een mooi nieuw seizoen vol blikken en eer. 

Het Nederlandse seizoen zit er dan wel op, het internationale seizoen is pas net begonnen. Muenchen werd overgeslagen. Maar intussen is iedereen, de toproei(st)ers en fans, op weg naar Luzern  om de uittraining nog eens dunnetjes over te doen. Arnoud in de LM8+ en Rocco in de LM4-. Daarna zijn het EK en de FISU WK aan de beurt en dan moeten we weer geduld hebben tot ver in het najaar voor het WK in Nieuw-Zeeland aan de beurt is.

Zwembadje, Appeltjesbar, BBQ en gezonde Alpenlucht: kom maar op.  

 

Update:

Roeland wint in de LM4- na in de laatse 500 meter nog even Tsjechië  voorbij te varen. Voor de rest zegt het nog niet zoveel omdat de eerste 3 doorgingen (heat van 4) maar ze hebben er duidelijk wel zin en voldoende energie! Tussen 19:06 en 19:24 mogen ze weer aantreden in de kwartfinale.

 Roeland heeft zojuist de kwartfinale ook gewonnen in een tijd van 6:02;23 waarmee ze bijna dezelfde tijd varen als de andere winnende 4-ers. Zaterdag om 14:53 beginnen de semi-finals dus dan moeten ze weer optreden.

 Sytske en Chantal varen zaterdag om 15:24 herkansing nadat ze in hun voorwedstrijd 3de waren geworden. 

 

Update2: 

De LM4- maakt het verdraaid spannend met fraaie eindsprints en allerlei ander vertier. De ploeg verdient een finaleplaats in een zenuwslopende halve finale en daarmee ook A-status. Vier(!) ploegen binnen een hlave seconde, WM09 naar de B-finale: Wat een gruwelijk competitief veld. In de finale zelf komen ze tekort. Hoe en wat is gissen: het leek erop dat 1 van de Muda’s de afgelopen tijd net niet 100% fit was, misschien was het toernooi en de halve net teveel van het goede? De hitte, maar ja daar heeft iedereen last van. Een off-day? We gaan dus niet gissen. Feit is dat de gouden plak waar ze hun zinnen op gezet hebben, pas weer op de EK of zelfs WK gehaald kan worden. En waarom ook niet? In dit fantastische nummer kan iedereen die in de finale ligt gewoon winnen. Allez lichte pikken!

De LM2X is ook een verhaal apart. Ook Dion en Bjorn lukt het helaas niet om potten te breken, niet zo gek natuurlijk voor een pas geformeerde ploeg. Maar het lijkt erop dat, als de KNRB serieus in beide lichte Olympische nummers mee wil doen om de knikkers, dat er iets meer regie moet komen. Met ploegen die het een beetje zelf moeten rooien red je het niet, daarvoor gaat het veld gewoon te hard. Volgend jaar weer, er is potentie genoeg bij de atleten. Greidanus kan met nog een poosje scullen ongetwijfeld heel goed uit de winter komen. Daarvoor is hij gretig en leergierig genoeg. 

Tot slot de LM8+: In deze ploeg had Arnoud zich geraced. Ze gingen erg hard op de Slot, maar dit weekend was anders. Naar verluid was het meer overleven dan roeien. Als een LM8+ hoog in de 6 vaart, weet je natuurlijk dat er iets aan de hand is. En dan is een gat van 10 seconde ook zo geslagen. Van zilver winnen kan dan ook geen sprake zijn: Voor zover er uberhaupt van roeien sprake is, verlies je een 1-op-1 duel met Italia (en verlies je dus simpelweg de WorldCup). Maar goed, dit is een momentopname. de tijd op de slot geeft wel aan dat het hard kan en dat zullen ze ongetwijfeld op de EK laten zien. Voor hetzelfde geld was het gat andersom. Arnoud is overigens op het allerlaatst gewisseld “for medical reasons”. Meer specificatie gaf het bericht niet. Beterschap!  

Allemaal even relaxen en dan komt het EK er al weer snel aan. 

 

 

Reacties