Na de zomer

Na een lange radio stilte in verband met een zinderende zomers (de aliteraties moeten blijven!) klinkt eindelijk weer het geluid van riemen in dollen over de Schie. De laatste berichtgeving was net na de NSRF, met de WCIII in Lucern, WU23 in Brest, WK Junioren in Racice, EUC in 020, FISU WK in Szeged en het EK in Montemore-o-Velho nog in het verschiet. Genoeg vertier voor de roei liefhebber deze zomer dus.

Op het moment van schrijven is de laatste nog in volle gang. Rocco heeft daar met zijn vriendjes uit Amsterdam de LM4- gestart in de nieuwe AEGON pakjes. Op de eerste dag werd een plaatsing in de halve finales afgedwongen met een mooi gecontroleerde race. Niet meer aanvallen en uitroeien van de wedstrijd was misschien wel de ideale situatie aangezien Tim en Rocco hebben na Lucern geen 2k baantjes max meer gevaren. Waar de Muda twins tussentijds nog een gouden plak op hebben gehaald in Brest, moesten de twee andere paar benen duidelijk nog even omschakelen. Een vierde plek in de halve finales was niet genoeg voor de A finales. In de FB is na een steady race met een nieuwe afstelling een derde plek behaald in 2,59″ achter de winnaar Tjechie. Met een tijd van 6:08:60 is er echter nog een hoop werk te verzetten richting NZ.¬†

Naast de gevestigde orde binnen het gevleugelde gezelschap heeft de nieuwe aanwas al van zich laten horen in Racice. Daar startte Bart Lukkes met zijn vriendje uit Roffa (Bastiaan Vervoorn – Nautilus) de JM2x de FA die wegens verschillende snoeken genoegen moest nemen met een zesde plek. Deze voormalig DDS boyo komt de lichte gelederen der DSR versterken maar zal voorlopig vooral facultatief op het water te vinden zijn.

Aangezien de gehele EJL’10 clan heeft zich na de vakantie heeft gemeld voor een vers jaartje hard rossen en er een aanzienlijke groep ouderejaars de riemen reeds heeft opgepakt, belooft het een mooi voorseizoen te worden. Hup!

Reacties