Licht! Allez!

U vraagt zich af: “Op welk moment is het verstandig om toe te geven dat ik eigenlijk te klein en dik ben en eigenlijk liever hard ga roeien tussen lichte koningen?”. In zulk een geval zou een kort en bondig antwoord kunnen zijn: “Na de Tromp Boat Races.” Want als ik op deze druilerige maandag middag met mijn kop koffie achter mijn laptop plaats neem om verslag te doen van de afgelopen periode, lijkt swear roeien vooralsnog niet echt vruchten af te werpen. Hup zware pikken, het kan nog!

Hoewel de uitslagen van afgelopen weekend anders doen vermoedden, was het niet de heer Sluis uit het hoge noorden, maar de Reiger die de 5300 meter over het Hilsersums Kanaal het snelst wist af te leggen. Hoewel buiten mededinging, was dit zeker gezien de randvoorwaarden (materiaalpech, bushokjes zonder openhaard of een gestreken krant) een mooie prestatie. Net als een dikke week eerder waar hij een heuse nieuwe koffiemok in de wacht mocht slepen. Ook in de lagere regionen van hetzelfde veld werden de krachtpatsers (lees zware boyos) het nakijken gegeven door de gevleugelden der DSR. Waar de twee DBZ skiffs een dikke minuut moesten toegeven op de winnaar, bleven Noben en van Dijk beiden binnen een halve minuut van de eerder genoemde heer Sluis.

Ook in het klassieke Tromp nummer, de 4-met, deden de MGL boys verdienstelijke zaken. Als snelste Proteus – Eretes boot in het veld gaven ook zijn de MGZ het nakijken met een gat van een halve minuut.

Als klap op de vuurpijl werd er een gelegenheids 2- op het water gelegd die de nodige opzienbaren gewekt heeft. De heren Hermans en Diekerhof eindigden als 5e in een veld van 21. Welgeteld achtentwintig seconden achter de u allen bekende Bosgoed/Le Feber combinatie als derde lichte ploeg.

Na deze enigszins gestructureerde uiteenzetting moge de onderliggende boodschap kraak helder zijn. ProteusLicht staat aan de vooravond van een mooi seizoen, dus zorg dat je erbij bent. En vooral aangezien de grote getale waarin de aankomend eerstejaars zich voor de selecties voor EJL 2011 hebben geïnteresseerd kan het niet anders of het wordt dringen rond de weegschaal de komende periode.

Vanavond is de Light Night, de aftrap als het ware. U wordt allen verwacht.

Sjef TBR2011 

– Gert-Jan Noben | Tromp Boat Race 2010 

Reacties