Eerstejaarslicht 2011 der DSR

Er wordt weer gevaren op de Schie. Na het helse weer van afgelopen maand, waar zelfs de NS tot ieders verbazing moeite mee had, is het weer noeste arbeid wat de klok slaat in Delft-Zuid. De eerstejaars hebben de tranen, het bloed, de blaren en het zweet met verve doorstaan en zijn na het tot zich nemen van de lichtepikken-elixer toegetreden tot een elite gezelschap dat door vele wordt benijdt, door meerdere wordt gevreesd maar waar slechts enkelen bevoorrecht genoeg voor zijn om tot toe te treden.

Na de kerstdiners en feestdagen waar geen eind aan lijkt te komen, is de tijd weer aangebroken om naar de eerste roeiontmoeting toe te werken. De eerstejaars lichte achten van Proteus-Eretes zijn altijd roemrucht geweest op de Nederlandse wateren en gezien de WinterWedstrijden de eerste in het rijtje is, belooft dit een spannend spektakel te worden.

Inwegen lijkt bij deze gasten niet echt een probleem te zijn. Het wegstouwen van 12 boterhammen volvette kaas (p.p. welteverstaan) lijkt eerder regel dan uitzondering.  Met coaches die blaken van het vertrouwen en zelfs een stuurvrouw met ogen waar een slagman spontaan verliefd op wordt (zoals het hoort!), lijkt er het erop dat deze EJL der DSR alle kaarten in handen heeft om een zeer interessant seizoen in te vliegen. De percentages zitten in de lift (behalve die van het lichaamsvet) en technisch verbetert het roeien elke week zichtbaar.  Echter, om zeker te zijn van goede prestaties, heeft een atleet niet genoeg aan louter de juiste randvoorwaarden. Wellicht is het nog de nasleep van de intraining, of anders de op handen zijnde tentamens, misschien doven de boterhammen met kaas het vlammend enthousiasme van de boys die het uiteindelijk toch echt zelf moeten gaan doen. Bij deze biedt ik mijn huidige voorraad aan sambal en wasabi aan want de om de vlammen er vanaf te laten slaan, is peper-in-reten geen verkeerd plan! EJLWDWWL!

EJL’11

Abel Heinsbroek

Alexander Valstar

Alexander van Weezel

Bas Smit

David Dykstra

Jippe de Groot

Martin Lentz

Seb Harrevelt

stuurvrouwe: Lyla Kok

Reacties