De NederBelg

De Nederbelg is een vreemd fenomeen. In het seizoen van 2008 begon hij als sjaars in de lichte acht. Het daaropvolgende seizoen won hij de NKIR in 6:31.8. Als tweede jaars roeide hij naar de tweede plek in de LDev4- klassement. Daarna volgde de LSB op de NKIR met een tijd van 6:21.7. Hiermee versloeg hij onze nederlands kampioen Sander.

Maar dit jaar werd het nog gekker, niet alleen de lichte senioren B, maar ook de lichte senioren A en enkele zweare ballen moesten de NederBelg aan zich voorbij laten gaan. “Ga Roeland maar halen” werd geroepen en 6:16.2 werd op de klok gezet. Roeland, die vorig seizoen nog Nederlands Kampioen was, eindige 0.8 seconden later, op de voet gevolgd door zijn vriendjes uit de lichte vier.

Bart, Sander en Hennie eindigden in respectievelijk 6:27.7, 6:22.8 en 6:26.0. Daarmee dus snelle ergometertijden voor de dubbel vier. Roeland eindigde dus als tweede in 6:17.0. En Jan-Willem, onze jonguh uit 010, trapte een PR in 6:29.3.

Arnoud en Thomas konden helaas niet finishen in verband met blessures, maar zullen komen shinen op de herkansingen eind van de maand.

Meer resultaten van Proteers vind je hier

Reacties