Laga has a niesj dick

Juist… dan zit je met een kerel in de boot die 8 WK’s heeft gestart en harder kan skiffen dan Alwin, kom je niet boven een mizerige tempo 16 uit. Getijde water heeft zo z’n charmes (hoogteverschillen, condooms aan bomen, gesloopte skegs. Je kent het wel). Maar roeien met dit soort omstandigheden is bovenal ‘uitdagend’ te noemen, vooral als het idee is om met vast blad tempo 38 te raggen in water dat aanvoelt alsof je een binnenvaarder in probeert halen.

We zijn nu twee daagjes aan het varen op de Thames (als je de kans krijgt: Doen!) en het begint allemaal een beetje te wennen. Het punt is dat je niet alleen met 8 verschillende gasten in de boot zit (en een chick die Peter ‘kent’) ook moeten we in een paar daagjes de roeistijl van 3 verschillende nationaliteiten samenvoegen. Er is dus vooral gewerkt aan samen dingen doen. Wij vinden vooral dat je de boot moet verplaatsen. Dat levert interresante discussies op.

Over vijf minuten worden we aan tafel verwacht. Het is haast tijd voor een ‘formal dinner’. Met een beetje mazzel ontvangen we dan ook de ULBC kleding (het lijkt op Asopos kleding, dus je wordt er niet vrolijk van.. Maar wij zijn de moeilijkste niet!) Waarom paarse roeikleding? Tsja, dat weet niemand.. Misschien is er tijdens het eten – wat Jan-Willem doet denken aan een Varsity diner – de mogelijkheid om een leuk liedje te zingen. De hele ploeg kent inmiddels ‘Laga wint ‘um zeker niet’ (hoewel dat Britten denken dat je moet zingen ‘Laga has a niesj dick’).

In ieder geval, wij overleven het wel. Mocht je ons succes willen wensen of willen vertellen hoe leuk dit stukje is… Dan heb je pech omdat we geen comment functie meer hebben.

 

Veel plezier,

 

Tim en Jan-Willem

 

Reacties