zout- en vezelloze muffins

250 g bloem
1/2 theel kaneel
100 g lichte basterdsuiker
75 g boter
1 1/5 dl melk
2 eieren
250 g bosbessen

Zeef de bloem en meng dit met de basterdsuiker en de kaneel in een kom. Doe de boter en de melk in een pan en laat de boter op een laag vuur smelten (hoeft niet te koken). Giet het botermengsel bij de droge ingredienten in de kom. Doe de eieren erbij en roer met een pollepel alles goed door elkaar. Als je een egaal mengsel hebt, doe je de bosbessen erbij. Meng de bosbessen door het beslag en schep het beslag in muffinvormpjes. Zorg dat de vormpjes voor ongeveer 2/3 gevuld zijn, het beslag zal in de oven nog omhoog komen!

Zet de muffins 20 to 25 minuten in de oven op 220 graden zodat de bovenkant goudbruin wordt, en een sateprikker er droog uitkomt. Nomnomnom!

TIP: Je kunt ipv bosbessen ook ander fruit gebruiken zoals appels, aardbeien, frambozen, peer, of een mengsel van meerdere vruchtjes. Bij de AH kun je doosjes met 250 g diepvriesfruit kopen en deze zijn prima te gebruiken voor de muffins! Gooi het fruit er dan gewoon bevroren in, dan valt het tijdens het roeren ook niet uit elkaar.

Reacties