NK klein dag 1

De hollandia roeiwedstrijden, of de randstad, of hoe het ook mag heten… In ieder geval de eerste 2 kilometer wedstrijd van het seizoen. volle bak shinen voor proteuslicht dus. Niet alleen onze roeiers waren aan het shinen, dus het was goed vertoeven op de Bosbaan. helemaal perfecte roei-omstandigheden waren het helaas niet. er stond een goed windje tegen. dit zorgde gelukkig wel voor wat verkoeling voor alle coaches die natuurlijk wel in de zon moesten liggen, alles voor het strandplan…

Al vroeg was het tijd voor Tim G. om in te wegen. want er moest al om kwart voor negen gestart worden in de beginnelingen skiff. Helaas heeft de hele winter stilzitten niet geholpen en ging Tim niet door naar de finale. Daarna was het de beurt aan de onze eerstejaars. Hun eerste wedstrijd op de Bosbaan. Afgelopen weekend hebben zij in Tilburg volle bak gewerkt aan de 2 kilometer halen. Helaas konden zij de stijgende lijn van de Varsity, waar zij de A-finale haalden, niet doorzetten. Zij mochten later op de dag nog een keer starten in de B-finale.

Vlak voor de middag brak het echte geweld los. Proteus 1 t/m 7 startte in het LSA skiff veld. het veld met 30 inschrijvingen en het veld waar gestreden wordt voor de titel ‘Nederlands Kampioen’. In verband met de selecties voor de lichte dubbel twee was ook heel Nederland op komen draven voor dit spektakel. Er gaan zelfs geruchten dat Roel B. nog geprobeerd heeft om in te wegen. Een poosje geleden is hij begonnen door zijn auto aan de kant te zetten en voortaan de fiets te pakken. Dit schijnt ook niet gelukt te zijn.

Terug naar onze roeierts, vandaag werd gestreden voor een plaatsje in de halve finales. Bakker Bart beet de spits af. Goed technisch roeien was het zeker, helaas mist deze kleine jongen nog wat vermogen. In de volgende heat startte den Nederbelg, op vol vermogen (6:16) ging hij over de baan. De wind was inmiddels goed aangewakkerd. Dit zorgde voor wat golfjes waar hij wat moeite mee had. Niet vreemd aangezien er maar twee weken getraind is in de skiffjes en toevallig ook met strak water. In VW3 welgeteld drie van onze pikkies. Sander, Thomas en Arnoud startte direct tegen elkaar. Thomas won deze voorwedstrijd met twee vingers in zijn neus (want we zijn geen zware ballen). Arnoud finishte als tweede achter thomas in een gevecht met Henk-Jan Scholten (Aegir). Arnoud keek de laatste meters goed naar zijn tegenstander en zag dat hij nog net voorlag. Sander eindigde hier achteraan als vierde. VW4 zowaar geen Proteërs, maar in VW5 verschenen Hennie en JW aan de start. Ook zij hebben de volgende ronde niet gehaald.

Na allemaal junioren geweld en nog wat zware ballen races, mocht sjaarslicht weer het water op. In de B-finale hebben zij weer laten zien waar ze van gemaakt zijn en weer puntje binnen gehaald voor het klassement. Ook Hennie mocht nog een keer de baan over, hij startte in de lichte overgangs skiff. Het begon een spannende race te worden. maar na een tijdje begon één van de twee tritonezen toch weg te lopen. Wat volgde was een spannende strijd om de tweede plek met de tweede tritoneesch. Helaas moest Hennie in de eindsprint toch toegeven.

Nu hoor ik u denken, ‘ik mis iets’….

Ja, Tweedejaars licht mist. Nu zijn er van deze groep die in september nog uit 9 man bestond nog maar twee over, maar ze zijn er nog wel. Freek en Roel stonden ingeschreven voor de lichte nieuwelingen twee zonder. naast hun nog twee ploegen. De wedstrijdleiding heeft het veld gewoon geloot en dus bereidde wij ons voor op een wedstrijd die zal worden LEGEN… wait for it…. … a little bit longer… DARY! Helaas waren onze tegenstander het daar niet mee eens. zij besloten de LSB2- belangrijker te vinden. En toen waren we nog alleen. Normaal gesproken ga je dan naar de wedstrijdleiding en schrijf je je in voor hetzelfde zware veld. alleen was de wedstrijdleiding het hier niet mee eens en konden de biceps van Freek gewoon in bed blijven liggen. Gelukkig kunnen zij zondag nog wel in actie komen in de LO2-.

Reacties