Introductie Den LM4x

Sinds enkele maanden is er binnen Proteus Licht een project gaande genaamd : Den Lichte Mannen Dubbelvier (Den LM4x). Drie ouderejaars lichte pikken en een (ex-)jeugdroeier hebben het akelig mooie plan gemaakt om met een verenigings dubbelvier Nederland en omstreken gek te gaan maken, met als ultieme doel een startticket voor World Cup 3 in Luzern. De inhoud van de boot kan best beschreven worden als, Proteus Licht subtop in aantocht om de heren Lievens en Greidanus te gaan helpen met het inpalmen van de Nederlandse lichte top! Plan de campagne: Starten en NOOIT uitzakken!

Even wat meer uitleg over de bootvulling:
Om te beginnen, jeugdroeiers zijn natuurlijk ontzettende koningen in het scullen, zo ook onze nieuwe lichte aanwinst Bart Lukkes. Dit jonge hertje huppelt nog niet zo lang rond in de Proteus Licht weide, maar heeft zich reeds meermaals bewezen. Met de mentale weerbaarheid van een gnoe en de souplesse van een ballerina maakt hij het menig ervaren skiffeur moeilijk in willekeurige trainingen/test-momenten. Bart heeft reeds een uitzending naar het Junioren WK 2010 opzak en werd hier 6de in het Jongens 18 dubbeltwee veld. Met zijn lichte roei-maatje in een veld vol zware ballen was dit een erg puike prestatie! Daarbij is hij tijdens de Hollandia 2011 Nederlands Kampioen geworden in de Lichte Senioren-B skiff.

Naast dit jeugd-wonder hebben we nog 3 ouderejaars Proteus Licht roeiers; Sander (bekend van Sander&Daan), Hennie (AKA Johannes) en Sjefke (AKA de Nederbelg oftewel Gert-Jan).
Sander heeft van ons het hardst geroeid in boordnummers. Omdat boordroeien voor … euhm … mensen met 1 riem is, gaan we het hier niet over hebben. Meest opmerkelijke scull prestatie is winst op de Hel van het Noorden. Met het Lichte Nieuwelingen record en een Lichte Senioren-B NK titel, kunnen we stellen dat Sander op de ergometer ook niet de minste is.
Vervolgens Hennie, onze boom lange, mier magere vaste stek op roei plek nr. 3 in de dubbelvier. Vorig seizoen heeft hij reeds enkele maanden in de skiff gezeten en hier niet onopmerkelijk gepresteerd. Hij is reeds beginnelingen af en roeit vooraan mee in de Lichte Nieuwelingen en Overgangs velden. Ergometerend staat Hennie garant voor een nette 6min26.
Ten slotte onze vreemde eend in de bijt, Sjefke de Nederbelg. Net zoals Hennie is zijn scull ervaring beperkt tot enkele maanden in het voorgaande seizoen. Tijdens de Hollandia werd hij 2de in het LSB skiff veld, 1,5 seconde achter onzer Bart. Ergometerend weet hij ook wel zijn mannetje te staan. Met 6.16 op de klok ramde hij tijdens de afgelopen Bondstest de Nederlandse LSA-equipe de vernieling in. Maar gelukkig voor hen heeft Sjefke 1 minpuntje. Hij is Belg en dat zadelt hem op met een behoorlijke handicap, namelijk Belg zijn. Sport is niet Belgisch grootste kwaliteit, op race fietsen na. Uitzendingen naar WK’s of Olympische Spelen zijn dus niet echt een realistisch doel. Daarom heeft hij gekozen om Den LM4x te gaan ondersteunen met brute kracht en harde halen!

Tot zo ver de introductie van Den Lichte Mannen Dubbelvier… Aankomend weekend staat onze eerste grote wedstrijd op het programma, de Essen Hugel Regatta. Meer hierover binnenkort op Proteuslicht.nl!

Groetjes,
Den LM4x

Reacties